Kota serimas, nilai

Rumah banglo dijual

Rumah banglo dijual

Rumah Kota Serimas, Nilai Untuk Dijual

Jenis Hartanah: Banglo 2 tingkat
Luas Tanah: 4000 kaki persegi

20 minit ke KLIA

15 minit ke Kuaters KLIA

10 minit ke Pekan salak tinggi

Harga Dibuka: RM335,000 (Harga Boleh runding)

TELAH DIJUAL

Rumah Dijual

Rumah Dijual

Tanah tepi

Tanah tepi

Balkoni

Balkoni

Rumah tepi dari belakang

Rumah tepi dari belakang

Pandangan Belakang

Pandangan Belakang

Sokong Kami! (Klik Iklan Di Bawah)

HTML tutorial
Jum, Apr 18, 2014 5:06:00 PM, Continue reading at the source
Kha, Apr 17, 2014 8:36:00 AM, Continue reading at the source
Kha, Apr 10, 2014 4:21:00 PM, Continue reading at the source
Kha, Apr 10, 2014 2:58:00 PM, Continue reading at the source
Kha, Apr 10, 2014 7:29:00 AM, Continue reading at the source

Artikel berkaitan dari topik menarik ini:

Dikirim Oleh on Dis 28th, 2009 dan difailkan dibawah Jual & Beli Harta, Jual Rumah. Anda boleh mengikuti sebarang respons bagi entri ini melalui suapan RSS 2.0. Anda boleh meninggalkan respons, atau menjejak balik daripada tapak web anda. HakCipta terpelihara © 2009 - 2011 Drumah Homely Publication Sdn. Bhd.. Semua bahan berbentuk artikel dan gambar tidak dibenarkan untuk disalin, dicetak, diubahsuai, diterbitkan semula tanpa mendapat persetujuan Syarikat Penerbitan secara bertulis.

82 Ulasan Dari “Kota serimas, nilai”

  1. Husni berkata:

    Baru2 ni saya ada ronda2 sekitar Kota serimas ni, saya tengok rumah2 banglo di Laman aper/…tak ingat nama memang cantik-cantik tambah-tambah yang berdepan dengan tasik.. teringin nak beli… tapi sayang ia agak jauh dari tempat kerja saya di Putrajaya & tak nampak surau/masjid berdekatan… Suasana kawasan agak sunyi

      (Petikan dari)  (Balas)

    • rin berkata:

      surau ade.. dekat laman bakawali.. =)

        (Petikan dari)  (Balas)

      • fiona farhana berkata:

        saya survey di tmn kota serimas terutama laman kemboja. suka akan suasana ‘privacy’ di sana. rasa nyaman dan tenang areanya. berbaloi membeli.

        info utk pencinta ‘privacy’, harga jualan dble-stry bungalow 4,000s/f keatas RM360K – RM400K. Area 5,000s/f mencecah RM500K. w’pun built-up kurang mewah tetapi ada cukup area untuk landscaping.

        dgn izin Allah swt, insyaAllah 3-4 bln kelak sy akn menetap di sana.

          (Petikan dari)  (Balas)

        • RZL berkata:

          fiona, wah…sy ingat sy sorang jer yg minatttt sgt dgn laman kemboja…2 weeks ago sy ada ke sana (utk kali ke2) survey2 hrga banglo…jumpa yg rm370 tapi dilaman jasmin…apa pendapat fiona ttg laman kemboja dan laman jasmin? sbb sy suka dgn design malay home di kemboja cuma stbacknya ialah hallnya kecik dan byk plak kayu2 yg nak diganti…

            (Petikan dari)  (Balas)

          • cash berkata:

            Hi RZL,
            saya pun belum pindah lagi..proses tukar nama baru selesai…mostly under 350k..iklan rumah ini pun 335k neg…my advice, go there..note down the agent no. and call..mereka jarang ada iklan dlm mudah etc..

              (Petikan dari)  (Balas)

          • rzl berkata:

            ok cash…terima kasih…saya suka sgt dgn area ni…tapi masa pegi tak nampak pon pak guard sedangkan rumah byk tak berpagar…security mcmana ek? adakah tahap burglary nya rendah atau tinggi?

              (Petikan dari)  (Balas)

          • cash berkata:

            RZL..security depan mmg dah tiada..ttp, ada security yg meronda ..agak kerap juga (kena subscribe)..tiada kedengaran kej.jenayah stkat ni..sooner or later, value tempat ni akan naik, matter of time. dulu, kws ini agak isolated..skrg, mcm mcm telah naik..enstek pun semakin developed..dgn harga skrg, saya rasa worthy investment

              (Petikan dari)  (Balas)

          • RZL berkata:

            salam cash…saya dah ikut suggestion awak…saya sekeluarga ke sana ahad lepas 22 mei 2011..ada 3 iklan yg saya dapat, hanya 1 yg move in condition.yang lagi 2 tu kayunya dah habis rosak.Rumah cash jalan kemboja berapa? saya tahu harga akan naik tapi yg plg penting saya akan posting ke enstek tak lama lagi,sbb tu nak beli di seriemas…kalau nak beli di enstek ada jentayu tapi tak mampu huhuhuhuhu

              (Petikan dari)  (Balas)

          • cash berkata:

            Hi RZL,

            Saya belum pindah, rumah pun penuh lalang=((. For time being, more likely jd weekend house kot. d jln kemboja 3. good luck with yr purchasing..with this price, susah nak dpt detached house, esp. di planned area mcm seriemas ni.

              (Petikan dari)  (Balas)

          • rzl berkata:

            cash..rumah corner yg takde pagar tu rm550…yang jalan 3/1 tu yg pagar merah…takde rezeki kot kat laman kemboja…i cuba laman jasmin…ada rumah tinggal,tuannya offer 400 tapi banyak nak kena buat,semua tingkap dah takde,sliding pon habis dah tapi i really like kota seriemas neigborhood…harap2lah ada rezeki…tapi masalahnya my house kat shah alam ni,dah dekat seminggu iklan kat mudah baru 1 org yg call tanya…

              (Petikan dari)  (Balas)

          • cash berkata:

            RZL, was really suprised..last yr, average below 350 k..dlm i property pun ada..laman jasmin(single storey) built up mcm kecil je..senang senang jgklah web kotaseriemas.net

              (Petikan dari)  (Balas)

        • cash berkata:

          Hi Fiona,

          Saya juga ada beli rumah di Laman Kemboja, dlm proses loan-subsale. Rumah tak pernah di duduki..perlukan major restoration..
          Rumah Fiona macam mana, byk ke kerja-kerja baik pulih?

            (Petikan dari)  (Balas)

        • RZL berkata:

          cash…stress betul lah carik umah kat seriemas ni…ada satu unit kat kemboja 3/1..mula2 kata 420k…alih alih withdraw from market,masuk balik dah jadi 470k…terkejut…nice n clean house…ada sebuah lagi rm500k…very big land area,same case…agent kata owner nak re-evaluate n naikkan jadi rm550…jauhhhhh dari budget saya tu…..pls alert me kalau ada dengar or nampak kat laman kemboja @ jasmin ye…TQ cash

            (Petikan dari)  (Balas)

          • cash berkata:

            ..I did not think the owner mark the price, mesti agent ni..yg 420k tu, corner lot tu ke? other unit (500k) also di jalan kemboja 3/1? just curious, did you call iklan rumah ini..harga dah naik juga ke? I’ll take note jika ada iklan yg berkaitan.

              (Petikan dari)  (Balas)

        • RZL berkata:

          cash…saya mmg dah jenguk portal [link blocked] smlm…nengok rate jenayah…ok lah tu…rumah weekend cash tu beli berapa? kalau tak kisah kita bertanyalah…

            (Petikan dari)  (Balas)

          • cash berkata:

            Hi RZL..harga dlm range that was previously mentioned..weekend hse till my teacher wife dpt transfer..if not mistaken, rumah no. 32 or 36 akn di lelong at 350k if not mistaken..

              (Petikan dari)  (Balas)

        • RZL berkata:

          cash…beli rumah lelong macamana caranya? susah ke? hubby saya mengajar ..kalau hubby nak mintak transfer ke area kotaseriemas tu nak masuk JPN apa ye…NS atau Sgor..skolah rendah apa yg dekat2 area tu selain sekolah kuarters KLIA..jauh juga nak commute ke bkt jalil tu…uishhhhh…

            (Petikan dari)  (Balas)

          • cash berkata:

            RZL..cuti pjg, tak sempat nak response..Seriemas ni JPN N9 (area nilai)..tapi mmg betul betul border dgn sepang (JPN sel)..sekolah rendah byk area situ..psl commute tu, yg bagusnya tempat ni..jln cantik/besar dan tak involve byk keluar masuk tol..rumah saya tu bukan lelong, tapi kalau rumah lelong..kena secure loan cepat once dah menang bidding..

              (Petikan dari)  (Balas)

          • RZL berkata:

            cash…saya dalam proses nak jual rumah skrg n dapatkan unit di seriemas jugak…kalau major restoration(tingkap pon dah takde,awak suggest saya buat apa?)…owner kata nak faktorkan harga kerosakkan dlm harga rumah…

              (Petikan dari)  (Balas)

          • cash berkata:

            RZL, last week pergi jgk rumah…pakcik yg potong rumput ckp, 2-3 bulan ni, avg 1-2 keluarga pindah..psl crime, dia inform, spjg 8-9 thn ni, not even a single case reported..actually, ramai yg simpan rumah di sana for retirement purpose..kata pakcik tu lah.factored kerosakan tu, sy cdgkan bawa sendiri yr own contractor, utk nak evaluate..how abt contact sale office pnb dev..just after the mydin seriemas..

              (Petikan dari)  (Balas)

          • cash berkata:

            note: ‘pindah’ masuk ke lmn kemboja bukan pindah keluar. psl crime tu…just quote apa yg pakcik potong rumput tu ckp

              (Petikan dari)  (Balas)

          • RZL berkata:

            hi cash…i think that pakcik is right sbb dah jenguk ke portal kotaseriemas and mmg ada kat situ senarai crime…kat laman bakawali n mydin ada jadi but not in laman kemboja…rumah yg i survey tu mmg dah teruk dikerjakan pencuri…nasib baik all the glasses still there…diorang bwk lari besi je…i hope i can buy that unit…harini ada young couple visit my house here in shah alam…ejen yg bawak…next week another 2 couple nak nengok…harap2 laku cepatlah cash so we can be neighbours.. : )

              (Petikan dari)  (Balas)

          • cash berkata:

            Hi RZL..how’s the searching!..success? last week, pergi ke l.kemboja..byk jugak rumah yg tgh renovate

              (Petikan dari)  (Balas)

    • RZL berkata:

      hi Cash…alhamdulillah stakat ni dah jumpa tapi bukan kat laman kemboja…kat laman jasmin…owner plak baik hati n janji nak tunggu i settle jual rumah di shah alam ni dulu…stakat ni ada buyer yg interested tapi loan dia plak sangkut…aishhhhhhh…harap harap boleh move in end of this year b4 school reopen…nak angkut my 2 daughters plak pindah skolah…they are in KRK(kelas rancangan khas)…i wonder if Skolah Menengah Kuarters KLIA tu ada such classes for them? Your teacher wife tahu ke mana2 skolah nearby yg ada KRK classes?
      : )

        (Petikan dari)  (Balas)

  2. liliwati bt hashim berkata:

    salam.. sy ingin mencari rumah di kawasan kota seriemas nilai..
    second hand juga sekiranya ada.yg berharga 120k kebawah

      (Petikan dari)  (Balas)

  3. hafeez zainudin berkata:

    looks nice..tapi rasenye dlm dia kecik..why not u show the floor plan inc the measurement..

      (Petikan dari)  (Balas)

  4. NAZRIMIE berkata:

    SALAM 1 MALAYSIA…saya ada pergi ke kota seri emas baru-baru ini.bnyak rumah kosong tapi tiada iklan penjualan. memang nak beli rumah di kawasan ini.badget RM235K ke bawah…terima kasih

      (Petikan dari)  (Balas)

  5. Ija berkata:

    ada tak mana-mana pemaju atau projek perumahan yang menyediakan konsep sewa-beli rumah? Saya nak sangat ada rumah/apartment sendiri tapi nama saya mcm blacklist jer walaupun saya tak pasti.

      (Petikan dari)  (Balas)

  6. Johan berkata:

    saya selalu lalu kota seriemas ulang-alik gi kerja dari seremban ke salak. pendapat saya: area ni sangat baru. secara peribadi, saya makin lama makin impress dan tertarik dgn pembangunan and design rumah yg disediakan. mungkin bercadang nk stay sini bila pencen tahun depan. satu lagi pilihan adalah bandar Enstek dekat2 situ juga.

    pusat komersial baru Mydin pun ada jugak dan ada air pancut lagi. saya ada 2-3 kali try satu kedai kek & kafe yang cantik didalam MYDIN. try pizza peperoni dia dan pizza hut pun kalah. saya rekomen.

      (Petikan dari)  (Balas)

  7. Josylan berkata:

    i cari lot bangalow kosong di kota seriemas..
    tolong mail saya . terima kasih

      (Petikan dari)  (Balas)

  8. Dr Zaidi berkata:

    Looking for banglo land at serimas. Please email me if there’s any. T kasih

      (Petikan dari)  (Balas)

  9. Dah pernah pergi kawasan yg aman damai. Kalau ada 2nd hand house bawah 150K tolong innform ye.

      (Petikan dari)  (Balas)

  10. nor berkata:

    please update is there got any bunglo. thanks

      (Petikan dari)  (Balas)

  11. siti berkata:

    saya mencari rumah untuk dijual di kota seriemas/bandar enstek dalam budget 200K. Kalau ada sila tinggalkan massage. Tq.

      (Petikan dari)  (Balas)

  12. Hartini berkata:

    Salam…sy dlm prcgan nak jual property sy di Sarawak & nak beli di Semenanjung 2011 nnti, insya Allah…sy nyer bajet dlm 200k…kalo bleh nak yg freehold…

      (Petikan dari)  (Balas)

  13. mjh berkata:

    Saya minat . tlg hantar details (floor plan, map n gallery) .Terima kasih

      (Petikan dari)  (Balas)

  14. EzzEddin berkata:

    area seriemas dan nilaim, kalau ada rumah range 200K – 250K
    pls inform yea..tq

      (Petikan dari)  (Balas)

  15. Aita berkata:

    Salam, searching for a house to be occupied by April 2011. Preferably semi D around 350k, Any info please emel me. TQ.

      (Petikan dari)  (Balas)

  16. norliza berkata:

    Saya sedang mencari rumah banglo yang dah siap untuk diduduki.

      (Petikan dari)  (Balas)

  17. hairul berkata:

    saya nk cari rumah kalau ada harga bawah 220k sila call saya 013xxxxxxx, saya ini baru berkawen kena la cari bajet redah sikit

      (Petikan dari)  (Balas)

  18. maria berkata:

    masih ade lagi ker rumah ini …pls email saya ..

      (Petikan dari)  (Balas)

  19. azlee berkata:

    saya mencari ruah 150K area seriemas atau enstek….kalau ada infon saya yea

      (Petikan dari)  (Balas)

  20. azlee berkata:

    salam.. sy ingin mencari rumah di kawasan kota seriemas nilai..
    sekiranya ada.yg berharga 150k

      (Petikan dari)  (Balas)

  21. brat2104 berkata:

    err.. klu bagitau nak hartanah kat sini, ada feedback ke? saya pun nak juga. rumah atas tanah. bajet maksimum 270k. kalau boleh dalam pembinaan la.. huhu

      (Petikan dari)  (Balas)

  22. zura berkata:

    Salam, saya mencari rumah di kawasan enstek dalam 150K.

      (Petikan dari)  (Balas)

  23. monalis berkata:

    nak cari rumah kos sederhana jenis teres kat area johor,selangor, melaka dan penang

      (Petikan dari)  (Balas)

  24. mama tipah berkata:

    bekenan sungguh…..dah ada pembeli ke……

      (Petikan dari)  (Balas)

  25. nizam berkata:

    tlg email kpd sya ttg rumah ini. Tq

      (Petikan dari)  (Balas)

  26. zamir berkata:

    boleh emel detail rumah ini? berminat..

      (Petikan dari)  (Balas)

  27. abdul hamed bin wardi berkata:

    saya nak cari rumah baru atau pun terpakai di kawasan enstek, salak tinggi, dan nilai dalam harga 180000 kebawah.

      (Petikan dari)  (Balas)

  28. khyra berkata:

    sy nak cari rumah area nilai. putra height or yg berdekatan. Husbang keje di KLIA. Tq.. Sila email sy,

      (Petikan dari)  (Balas)

  29. shasha berkata:

    sy cari rmh area mitc melaka xdapat nk g sana bcoz keje d borneo teres@ semi-d dlm rm100-160k.pliz

      (Petikan dari)  (Balas)

  30. NtahX berkata:

    Mencari rumah untuk di beli area Kota Seriemas – prefer Corner Lot
    budget 200K-300K

    [phone blocked] Mus

    Thanks

      (Petikan dari)  (Balas)

    • Razali Ismail berkata:

      Saya nak jual rumah @ Kota Seriemas di Laman Bakawali. Bukan corner lot tp no 2 dari tepi/corner lot.

      RM220k. Saya owner. Nak jual sebab nak bina rumah di tanah kampung.

      Dah buat atap poly/awning + tiles depan belakang..plaster siling..kabinet dapur..
      Kalau minat boleh tengok rumah bila2 masa.

        (Petikan dari)  (Balas)

  31. hazmi abd hamid berkata:

    Saya nak cari rumah harga RM 350,000 area selangor Bangi, Nilai

      (Petikan dari)  (Balas)

  32. hazmi abd hamid berkata:

    Saya ingin mencari rumah di selangor bangi dan juga nilai

      (Petikan dari)  (Balas)

  33. asma berkata:

    salam,boleh dapatkn Brosur..boleh hantarkn..terima kasih

      (Petikan dari)  (Balas)

  34. lieynA berkata:

    ???

      (Petikan dari)  (Balas)

  35. Imran berkata:

    Salam, saya nak jual tanah lot bungalow di laman jasmin. Sesiapa yg berminat boleh email saya [email blocked]

      (Petikan dari)  (Balas)

    • Ida Shaffik berkata:

      maaf, saya tak dapat email saudara… tolong email saya details tanah yg hendak dijual. (No lot, sqft and price). Appreciate if you can send me some pictures or the lot itself. Terima Kasih…

        (Petikan dari)  (Balas)

  36. nurhafiza berkata:

    tengah mencari rumah di kota seriemas. Blh x bg info?

      (Petikan dari)  (Balas)

  37. WrgaKlia berkata:

    Rumah kat kotaserimas meme mahal2 blako…………kita ore kejo kjaan meme tak leh nak bli.

      (Petikan dari)  (Balas)

  38. syahir berkata:

    hello kawan,masih ada lagi ke rumah banglo di kota serimas nilai dengan harga rm335 untk dijual?terima kasih

      (Petikan dari)  (Balas)


Tinggalkan ulasan anda

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud