Your search results

Kota serimas, nilai

Posted by D' rumah on 28/12/2009
| 83 Komen
Rumah banglo dijual

Rumah banglo dijual

Rumah Kota Serimas, Nilai Untuk Dijual

Jenis Hartanah: Banglo 2 tingkat
Luas Tanah: 4000 kaki persegi

20 minit ke KLIA

15 minit ke Kuaters KLIA

10 minit ke Pekan salak tinggi

Harga Dibuka: RM335,000 (Harga Boleh runding)

TELAH DIJUAL

Rumah Dijual

Rumah Dijual

Tanah tepi

Tanah tepi

Balkoni

Balkoni

Rumah tepi dari belakang

Rumah tepi dari belakang

Pandangan Belakang

Pandangan Belakang

83 thoughts on “Kota serimas, nilai

  • Husni
    on 26/01/2010

    Baru2 ni saya ada ronda2 sekitar Kota serimas ni, saya tengok rumah2 banglo di Laman aper/…tak ingat nama memang cantik-cantik tambah-tambah yang berdepan dengan tasik.. teringin nak beli… tapi sayang ia agak jauh dari tempat kerja saya di Putrajaya & tak nampak surau/masjid berdekatan… Suasana kawasan agak sunyi

    • rin
      on 18/11/2010

      surau ade.. dekat laman bakawali.. =)

      • fiona farhana
        on 31/01/2011

        saya survey di tmn kota serimas terutama laman kemboja. suka akan suasana ‘privacy’ di sana. rasa nyaman dan tenang areanya. berbaloi membeli.

        info utk pencinta ‘privacy’, harga jualan dble-stry bungalow 4,000s/f keatas RM360K – RM400K. Area 5,000s/f mencecah RM500K. w’pun built-up kurang mewah tetapi ada cukup area untuk landscaping.

        dgn izin Allah swt, insyaAllah 3-4 bln kelak sy akn menetap di sana.

        • RZL
          on 12/02/2011

          fiona, wah…sy ingat sy sorang jer yg minatttt sgt dgn laman kemboja…2 weeks ago sy ada ke sana (utk kali ke2) survey2 hrga banglo…jumpa yg rm370 tapi dilaman jasmin…apa pendapat fiona ttg laman kemboja dan laman jasmin? sbb sy suka dgn design malay home di kemboja cuma stbacknya ialah hallnya kecik dan byk plak kayu2 yg nak diganti…

          • cash
            on 21/05/2011

            Hi RZL,
            saya pun belum pindah lagi..proses tukar nama baru selesai…mostly under 350k..iklan rumah ini pun 335k neg…my advice, go there..note down the agent no. and call..mereka jarang ada iklan dlm mudah etc..

          • rzl
            on 22/05/2011

            ok cash…terima kasih…saya suka sgt dgn area ni…tapi masa pegi tak nampak pon pak guard sedangkan rumah byk tak berpagar…security mcmana ek? adakah tahap burglary nya rendah atau tinggi?

          • cash
            on 24/05/2011

            RZL..security depan mmg dah tiada..ttp, ada security yg meronda ..agak kerap juga (kena subscribe)..tiada kedengaran kej.jenayah stkat ni..sooner or later, value tempat ni akan naik, matter of time. dulu, kws ini agak isolated..skrg, mcm mcm telah naik..enstek pun semakin developed..dgn harga skrg, saya rasa worthy investment

          • RZL
            on 25/05/2011

            salam cash…saya dah ikut suggestion awak…saya sekeluarga ke sana ahad lepas 22 mei 2011..ada 3 iklan yg saya dapat, hanya 1 yg move in condition.yang lagi 2 tu kayunya dah habis rosak.Rumah cash jalan kemboja berapa? saya tahu harga akan naik tapi yg plg penting saya akan posting ke enstek tak lama lagi,sbb tu nak beli di seriemas…kalau nak beli di enstek ada jentayu tapi tak mampu huhuhuhuhu

          • cash
            on 25/05/2011

            Hi RZL,

            Saya belum pindah, rumah pun penuh lalang=((. For time being, more likely jd weekend house kot. d jln kemboja 3. good luck with yr purchasing..with this price, susah nak dpt detached house, esp. di planned area mcm seriemas ni.

          • rzl
            on 30/05/2011

            cash..rumah corner yg takde pagar tu rm550…yang jalan 3/1 tu yg pagar merah…takde rezeki kot kat laman kemboja…i cuba laman jasmin…ada rumah tinggal,tuannya offer 400 tapi banyak nak kena buat,semua tingkap dah takde,sliding pon habis dah tapi i really like kota seriemas neigborhood…harap2lah ada rezeki…tapi masalahnya my house kat shah alam ni,dah dekat seminggu iklan kat mudah baru 1 org yg call tanya…

          • cash
            on 01/06/2011

            RZL, was really suprised..last yr, average below 350 k..dlm i property pun ada..laman jasmin(single storey) built up mcm kecil je..senang senang jgklah web kotaseriemas.net

        • cash
          on 06/03/2011

          Hi Fiona,

          Saya juga ada beli rumah di Laman Kemboja, dlm proses loan-subsale. Rumah tak pernah di duduki..perlukan major restoration..
          Rumah Fiona macam mana, byk ke kerja-kerja baik pulih?

          • rzl
            on 21/05/2011

            hi cash…ada ke malaya theme home yg bawah rm400k skrg ni?cadang nak duduk saya hujung tahun ni…kalau ada pls reply ye…

        • RZL
          on 29/05/2011

          cash…stress betul lah carik umah kat seriemas ni…ada satu unit kat kemboja 3/1..mula2 kata 420k…alih alih withdraw from market,masuk balik dah jadi 470k…terkejut…nice n clean house…ada sebuah lagi rm500k…very big land area,same case…agent kata owner nak re-evaluate n naikkan jadi rm550…jauhhhhh dari budget saya tu…..pls alert me kalau ada dengar or nampak kat laman kemboja @ jasmin ye…TQ cash

          • cash
            on 30/05/2011

            ..I did not think the owner mark the price, mesti agent ni..yg 420k tu, corner lot tu ke? other unit (500k) also di jalan kemboja 3/1? just curious, did you call iklan rumah ini..harga dah naik juga ke? I’ll take note jika ada iklan yg berkaitan.

        • on 01/06/2011

          cash…saya mmg dah jenguk portal [link blocked] smlm…nengok rate jenayah…ok lah tu…rumah weekend cash tu beli berapa? kalau tak kisah kita bertanyalah…

          • cash
            on 02/06/2011

            Hi RZL..harga dlm range that was previously mentioned..weekend hse till my teacher wife dpt transfer..if not mistaken, rumah no. 32 or 36 akn di lelong at 350k if not mistaken..

        • on 03/06/2011

          cash…beli rumah lelong macamana caranya? susah ke? hubby saya mengajar ..kalau hubby nak mintak transfer ke area kotaseriemas tu nak masuk JPN apa ye…NS atau Sgor..skolah rendah apa yg dekat2 area tu selain sekolah kuarters KLIA..jauh juga nak commute ke bkt jalil tu…uishhhhh…

          • cash
            on 10/06/2011

            RZL..cuti pjg, tak sempat nak response..Seriemas ni JPN N9 (area nilai)..tapi mmg betul betul border dgn sepang (JPN sel)..sekolah rendah byk area situ..psl commute tu, yg bagusnya tempat ni..jln cantik/besar dan tak involve byk keluar masuk tol..rumah saya tu bukan lelong, tapi kalau rumah lelong..kena secure loan cepat once dah menang bidding..

          • on 10/06/2011

            cash…saya dalam proses nak jual rumah skrg n dapatkan unit di seriemas jugak…kalau major restoration(tingkap pon dah takde,awak suggest saya buat apa?)…owner kata nak faktorkan harga kerosakkan dlm harga rumah…

          • cash
            on 11/06/2011

            RZL, last week pergi jgk rumah…pakcik yg potong rumput ckp, 2-3 bulan ni, avg 1-2 keluarga pindah..psl crime, dia inform, spjg 8-9 thn ni, not even a single case reported..actually, ramai yg simpan rumah di sana for retirement purpose..kata pakcik tu lah.factored kerosakan tu, sy cdgkan bawa sendiri yr own contractor, utk nak evaluate..how abt contact sale office pnb dev..just after the mydin seriemas..

          • cash
            on 11/06/2011

            note: ‘pindah’ masuk ke lmn kemboja bukan pindah keluar. psl crime tu…just quote apa yg pakcik potong rumput tu ckp

          • on 12/06/2011

            hi cash…i think that pakcik is right sbb dah jenguk ke portal kotaseriemas and mmg ada kat situ senarai crime…kat laman bakawali n mydin ada jadi but not in laman kemboja…rumah yg i survey tu mmg dah teruk dikerjakan pencuri…nasib baik all the glasses still there…diorang bwk lari besi je…i hope i can buy that unit…harini ada young couple visit my house here in shah alam…ejen yg bawak…next week another 2 couple nak nengok…harap2 laku cepatlah cash so we can be neighbours.. : )

          • cash
            on 22/06/2011

            Hi RZL..how’s the searching!..success? last week, pergi ke l.kemboja..byk jugak rumah yg tgh renovate

    • on 24/06/2011

      hi Cash…alhamdulillah stakat ni dah jumpa tapi bukan kat laman kemboja…kat laman jasmin…owner plak baik hati n janji nak tunggu i settle jual rumah di shah alam ni dulu…stakat ni ada buyer yg interested tapi loan dia plak sangkut…aishhhhhhh…harap harap boleh move in end of this year b4 school reopen…nak angkut my 2 daughters plak pindah skolah…they are in KRK(kelas rancangan khas)…i wonder if Skolah Menengah Kuarters KLIA tu ada such classes for them? Your teacher wife tahu ke mana2 skolah nearby yg ada KRK classes?
      : )

  • liliwati bt hashim
    on 13/02/2010

    salam.. sy ingin mencari rumah di kawasan kota seriemas nilai..
    second hand juga sekiranya ada.yg berharga 120k kebawah

  • hafeez zainudin
    on 14/02/2010

    looks nice..tapi rasenye dlm dia kecik..why not u show the floor plan inc the measurement..

  • NAZRIMIE
    on 29/03/2010

    SALAM 1 MALAYSIA…saya ada pergi ke kota seri emas baru-baru ini.bnyak rumah kosong tapi tiada iklan penjualan. memang nak beli rumah di kawasan ini.badget RM235K ke bawah…terima kasih

  • Ija
    on 23/04/2010

    ada tak mana-mana pemaju atau projek perumahan yang menyediakan konsep sewa-beli rumah? Saya nak sangat ada rumah/apartment sendiri tapi nama saya mcm blacklist jer walaupun saya tak pasti.

  • Johan
    on 21/07/2010

    saya selalu lalu kota seriemas ulang-alik gi kerja dari seremban ke salak. pendapat saya: area ni sangat baru. secara peribadi, saya makin lama makin impress dan tertarik dgn pembangunan and design rumah yg disediakan. mungkin bercadang nk stay sini bila pencen tahun depan. satu lagi pilihan adalah bandar Enstek dekat2 situ juga.

    pusat komersial baru Mydin pun ada jugak dan ada air pancut lagi. saya ada 2-3 kali try satu kedai kek & kafe yang cantik didalam MYDIN. try pizza peperoni dia dan pizza hut pun kalah. saya rekomen.

  • on 29/08/2010

    i cari lot bangalow kosong di kota seriemas..
    tolong mail saya . terima kasih

    • rzl
      on 21/05/2011

      aritu nampak lot banglo rm130k nego …iklannya kat [url blocked] …ataupun kat mudah…

  • Dr Zaidi
    on 26/09/2010

    Looking for banglo land at serimas. Please email me if there’s any. T kasih

  • on 05/10/2010

    Dah pernah pergi kawasan yg aman damai. Kalau ada 2nd hand house bawah 150K tolong innform ye.

    • quzaini
      on 05/10/2010

      ada..tp bukan serimas

    • quzaini
      on 02/02/2011

      bandar sri ehsan.15 mins from banting.10 mins from KLIA.

  • nor
    on 12/10/2010

    please update is there got any bunglo. thanks

  • siti
    on 18/10/2010

    saya mencari rumah untuk dijual di kota seriemas/bandar enstek dalam budget 200K. Kalau ada sila tinggalkan massage. Tq.

  • Hartini
    on 04/11/2010

    Salam…sy dlm prcgan nak jual property sy di Sarawak & nak beli di Semenanjung 2011 nnti, insya Allah…sy nyer bajet dlm 200k…kalo bleh nak yg freehold…

  • mjh
    on 07/11/2010

    Saya minat . tlg hantar details (floor plan, map n gallery) .Terima kasih

  • on 09/11/2010

    area seriemas dan nilaim, kalau ada rumah range 200K – 250K
    pls inform yea..tq

  • Aita
    on 07/12/2010

    Salam, searching for a house to be occupied by April 2011. Preferably semi D around 350k, Any info please emel me. TQ.

  • norliza
    on 10/12/2010

    Saya sedang mencari rumah banglo yang dah siap untuk diduduki.

  • on 21/12/2010

    saya nk cari rumah kalau ada harga bawah 220k sila call saya 013xxxxxxx, saya ini baru berkawen kena la cari bajet redah sikit

    • hamzah
      on 20/01/2011

      saya ada…bandar seri ehsan, 15 min from banting..agak ke dapur sedikit neighbourhood..190k

  • maria
    on 26/12/2010

    masih ade lagi ker rumah ini …pls email saya ..

  • azlee
    on 29/12/2010

    saya mencari ruah 150K area seriemas atau enstek….kalau ada infon saya yea

  • azlee
    on 29/12/2010

    salam.. sy ingin mencari rumah di kawasan kota seriemas nilai..
    sekiranya ada.yg berharga 150k

  • on 02/01/2011

    err.. klu bagitau nak hartanah kat sini, ada feedback ke? saya pun nak juga. rumah atas tanah. bajet maksimum 270k. kalau boleh dalam pembinaan la.. huhu

  • zura
    on 03/01/2011

    Salam, saya mencari rumah di kawasan enstek dalam 150K.

  • monalis
    on 06/01/2011

    nak cari rumah kos sederhana jenis teres kat area johor,selangor, melaka dan penang

  • mama tipah
    on 30/01/2011

    bekenan sungguh…..dah ada pembeli ke……

  • nizam
    on 08/02/2011

    tlg email kpd sya ttg rumah ini. Tq

  • zamir
    on 19/02/2011

    boleh emel detail rumah ini? berminat..

  • abdul hamed bin wardi
    on 19/02/2011

    saya nak cari rumah baru atau pun terpakai di kawasan enstek, salak tinggi, dan nilai dalam harga 180000 kebawah.

  • khyra
    on 21/02/2011

    sy nak cari rumah area nilai. putra height or yg berdekatan. Husbang keje di KLIA. Tq.. Sila email sy,

    • RZL
      on 23/02/2011

      area Alam Megah (next to Putra Heights) lebih elok…

      • wan
        on 02/06/2011

        rzl…rumah sewa kat shah alam area mana

        • on 10/06/2011

          wan…awak carik rumah sewa area mana? saya nak jual rumah saya…bukan nak sewakan…

          • noor
            on 02/11/2011

            kat mana rumah akt shah alam..saya nak beli rumah di shah alam

    • quzaini
      on 11/06/2011

      salam.bandar seri ehsan.paling dekat dgn klia.email me k.[email blocked]

    • Razali Ismail
      on 28/11/2011

      Saya nak jual rumah @ Kota Seriemas di Laman Bakawali.

      RM220k. Saya owner. Nak jual sebab nak bina rumah di tanah kampung.

      Dah buat atap poly/awning + tiles depan belakang..plaster siling..kabinet dapur..
      Kalau minat boleh tengok rumah anytime.

      • dija
        on 15/03/2012

        salam, rumah utk di jual masih ada?
        -dija-[phone blocked]

  • shasha
    on 12/03/2011

    sy cari rmh area mitc melaka xdapat nk g sana bcoz keje d borneo teres@ semi-d dlm rm100-160k.pliz

  • NtahX
    on 21/05/2011

    Mencari rumah untuk di beli area Kota Seriemas – prefer Corner Lot
    budget 200K-300K

    [phone blocked] Mus

    Thanks

    • Razali Ismail
      on 28/11/2011

      Saya nak jual rumah @ Kota Seriemas di Laman Bakawali. Bukan corner lot tp no 2 dari tepi/corner lot.

      RM220k. Saya owner. Nak jual sebab nak bina rumah di tanah kampung.

      Dah buat atap poly/awning + tiles depan belakang..plaster siling..kabinet dapur..
      Kalau minat boleh tengok rumah bila2 masa.

  • on 09/06/2011

    Saya nak cari rumah harga RM 350,000 area selangor Bangi, Nilai

  • on 09/06/2011

    Saya ingin mencari rumah di selangor bangi dan juga nilai

    • Razali Ismail
      on 28/11/2011

      Saya nak jual rumah Kota Seriemas di Laman Bakawali A/7.

      RM220k. Saya owner. Nak jual sebab nak bina rumah di tanah kampung.

      Dah buat atap poly/awning + tiles depan belakang..plaster siling..kabinet dapur..
      Kalau minat boleh tengok rumah bila2 masa.

      • fadly
        on 03/03/2012

        ada lagi ker?? berminat. tq

      • ANIES
        on 13/12/2012

        avaialble lagi ke..boleh emel gambar n details ke sy x…berminat…

        • zura
          on 13/11/2013

          ANIES,

          masih berminat rumah di kota seriemas?
          saya nak jual di bakawali c/12
          blh cal/sms/whatapp 0193345998

  • asma
    on 15/08/2011

    salam,boleh dapatkn Brosur..boleh hantarkn..terima kasih

  • lieynA
    on 10/12/2011

    ???

  • Imran
    on 03/04/2012

    Salam, saya nak jual tanah lot bungalow di laman jasmin. Sesiapa yg berminat boleh email saya [email blocked]

    • Ida Shaffik
      on 15/04/2012

      maaf, saya tak dapat email saudara… tolong email saya details tanah yg hendak dijual. (No lot, sqft and price). Appreciate if you can send me some pictures or the lot itself. Terima Kasih…

  • nurhafiza
    on 06/08/2012

    tengah mencari rumah di kota seriemas. Blh x bg info?

  • WrgaKlia
    on 30/10/2012

    Rumah kat kotaserimas meme mahal2 blako…………kita ore kejo kjaan meme tak leh nak bli.

  • syahir
    on 25/08/2013

    hello kawan,masih ada lagi ke rumah banglo di kota serimas nilai dengan harga rm335 untk dijual?terima kasih

    • c-mi
      on 25/08/2013

      sudah sold out.

      • on 28/08/2013

        Salam, saya nak cari tanah tepi jalan untuk buat kedai atau restoran, ada tak?

        • c-mi
          on 28/08/2013

          Berapa besar? area nilai?

          • anak mami
            on 01/08/2014

            rata2 hartanah di sini dah naik harga 2x ganda… harap maklum… semuanya rm300k ke atas bermula dr teres 1 tngkt ke banglo mencecah rm1juta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <strong> <em> <pre> <code> <a href="" title="">