Your search results

Laman indah, Abadi Rumah 2-tingkat di Bandar Seri Putra, bangi

Posted by c-mi on 18/06/2009
| 70 Komen
Laman Indah (22x75)

Laman Indah (22x75)

Laman Indah terletak di Bandar Seri Putra, Bangi. Laman Indah satu lagi projek hartanah terbaru dari Umland yang menawarkan kediaman berkualiti didalam bandar moden yang berukuran 898 ekar dan bersebelahan dengan Lebuhraya KL-Seremban.

Bandar Seri Putra memiliki laluan terus melalui persimpangan Putra-Mahkota dan direkabentuk untuk sebuah komuniti yang terbina daripada penduduk dan perniagaan-perniagaan yang progresif. Pelbagai kemudahan terdapat disini termasuk pejabat pos, balai polis dan stesen minyak. Sekolah-sekolah rendah, menengah dan agama pula sedang dibina pada masa ini.

Perumahan di Laman Indah menjanjikan kehidupan rumah tangga yang muhibah dan ketenangan hati dan jiwa. Di perumahan pegangan bebas ini, kepulangan anda akan disambut dengan ayunan bayu lembut dan rimbun segar setiap hari…

Jenis Hartanah: Teres 2-Tingkat
Status Tanah: Kediaman
Pegangan: Pegangan Bebas
Luas Kawasan: 22′ X 75
Binaan: 1,861 – 1,948 K.p.s
Bil. Bilik Tidur: 4
Bil. Bilik Air: 3
Jumlah Unit/Lot: 56
Diskaun Bumi: 7%
Tarikh Siap: May 2011 (Dijangka)
Jenis Reka Bentuk: Laman Indah – Abadi

Dekorasi Dalaman - Rumah Jenis Abadi, Keluasan: 22x75

Dekorasi Dalaman - Rumah Jenis Abadi, Keluasan: 22x75

Seni reka laman berestetika yang indah untuk memenuhi keperluan rumah moden.

* Ruang tamu, makan dan keluarga yang praktikal

* Hasil akhiran yang kemas dan berkualiti

* Ruang tempat letak kereta yang luas untuk 2 buah kereta bersebelahan

Laman Indah dilengkapi engan fasiliti lengkap seperti;

  • Taman rekreasi
  • Balai Polis
  • Pejabat Pos
  • Stesen Minyak
  • Restoran
  • Farmasi
  • Klinik
  • Pusat Kesihatan Bandar Seri Putra(Didalam Pembinaan)
  • Kedai serbanika
  • Sekolah Rendah/ Menengah & Agama

Pemaju
Bangi Heights Development Sdn Bhd (236433-V)
34, Jln Seri Putra 1/2, Bandar Seri Putra , Bangi 43000 Selangor
http://www.umland.com.my


100% TELAH HABIS DIJUAL

Lantai Bawah Unit tengah - Abadi

Lantai Bawah Unit tengah - Abadi

Lantai Atas Unit tengah - Abadi

Lantai Atas Unit tengah - Abadi

Lantai bawah unit tepi - Abadi

Lantai bawah unit tepi - Abadi

Lantai bawah unit tepi - Abadi

Lantai atas unit tepi - Abadi

70 thoughts on “Laman indah, Abadi Rumah 2-tingkat di Bandar Seri Putra, bangi

  • ema
    on 21/06/2009

    santek2 umah kat sini…

  • rossa
    on 27/06/2009

    i dah pegi site laman indah. enviroment mmg sesuaaaiii…
    suke sgt. tp corner lot dah abis. manage to book another unit.
    thanks.

    • siti farah
      on 30/06/2009

      abis dah ke? baru kira2 nak cari corner, laman indah,
      my cousin juga dah beli rumah kat sana, dia beli semi-d anjung suasana,
      last year i pegi sana n tertarik dgn environmet. mmg cantik.
      next month baru boleh balik m’sia. aduuhh… windu rasanya.

      salam bahagia dari amsterdam.

      siti farah ;)

      • on 20/10/2009

        memang cun la umah kat sana.. ari tu nampak farah kat sebelah umah cousin u.. tapi takut nak rapat la

      • zae
        on 11/04/2010

        nak renovate rumah hubungi saya ok saya pakar dalam kerja renovation

        • sharifah
          on 19/09/2010

          salam..nak tanye..saya tinggal di bukit mahkota..ade rase nak renovate rumah..jeis rumah:double-storey tengah..nak tambah atas jadikan bilik..ASAP reply..

  • adi_putra
    on 28/06/2009

    sy br nak pg hari ni, dah call en helmi. appoitment tengah hari ni.

  • najib_kaya
    on 29/06/2009

    minat design rumah showroom laman indah tu. x nak jual ke?

  • hussie
    on 29/06/2009

    masih ada lg ke rumah ni? saya berminat

  • siti farah
    on 30/06/2009

    i dah daftar nama please contact me asap

  • mohdali
    on 01/07/2009

    bandar seri putra kat mane ha?

  • iema
    on 25/08/2009

    Salam ramadhan.
    saya nak tanya kenapa kawasan putra mahkota antara bukit mahkota, bandar seri putra dan putera impian harga rumahnya berbeza?

    macam mane boleh jadi macam tu? sedangkan dalam kawasan yang sama.

  • amat
    on 02/10/2009

    kalau ada next projek bg tahulah kat kita

  • Atika
    on 30/10/2009

    Alhamdullillah, akhirnya, dpt beli lot corner 26×70. Itu pun setelah queue lama.
    tkasih pada sales manager, Zarina. Pada pembeli rumah laman indah, apa kata kita mula create network. Boleh update progress!.Bye.

    • linda
      on 18/11/2009

      Atika, leh dapatkan contact no puan zarina?

      • Atika
        on 18/11/2009

        call la dia. mention my name. k

    • linda
      on 18/11/2009

      thanks Atika..

    • on 03/12/2009

      Salam Kak Atika,

      Tahniah coz dpt beli corner lot. Nk tnya, brp eh price range utk corner lot? Ader lagi ke unit yg tinggal? tQ

    • shon
      on 19/01/2010

      berapa puan beli corner lot tu? mesti mahal kan? ade kosong lagi? monthly berapa?loan berapa tahun

    • on 08/09/2011

      dulu pun ada runding dengan puan zarina jugak
      tapi tak jadi ambik rumah pasal pindah keje

      dalam 3++ kat area tu
      tapi kemudahan banyak

  • nonis
    on 03/11/2009

    i ada beli rumah phase A anjung suasana. memang cantik. ada sape2 beli kat situ tak? boleh jadi jiran…

    • Atika
      on 18/11/2009

      ada, cousin i kerja kat putrajaya ada beli satu unit. anjung suasana memang cantik. harga rumah abadi -ceria i agak lebih sikit dr anjung suasana nie tapi i lambat dpt tahu. Frust betul Buatannya cantik.

      • Abd. Hadi
        on 19/11/2009

        Salam Pn Atika, beraper yer harga rumah corner lot Pn Atika? Kalu berminat nak beli Anjung Suasana, aper kater jual kat I corner lot you tu and you can buy anjung suasana. How is that sound?

        • atika
          on 12/04/2010

          kena jual sekarang la utk i dpt beli rumahbaru. brapa u nak beli rumah i…?

        • Atika
          on 01/11/2010

          hadi, tika nak jual corner lot tu 26 x 70. jangka siap May-june 2011. sila call kalau berminat

  • linda
    on 15/11/2009

    salam..
    ada lagi ker rumah kt sini? berminat sangat nk beli terutama laman indah ceria..nk tau berapa harga untuk bumiputra..

    • c-mi
      on 16/11/2009

      sekarang harga 348K, lepas diskaun 7% 323K.

      • linda
        on 17/11/2009

        semalam call umland n dia kata untuk laman indah ceria harganya rm357k…rasa2nya berbaloi tak beli? kawasan tu ok tak sebab saya kat australia so tak leh nak tgk tempat tu kat maner…apa pendapat bro c-mi?sebenarnya saya nak cara rumah semi-d dan bajet dalam rm370k kebawah dan dekat ngan UPM..

        thanks kerana membantu.

        • c-mi
          on 18/11/2009

          kalau u nak cari tanah freehold bandar seri putra mmg tempat yg ideal. tp kalau u x kisah dgn pegangan leasehold bandar baru bangi yg paling dekat dgn UPM.

          Untuk rumah SemiD kalau kat bandar baru bangi projek OSK tanah leasehold RM700K. Tp dekat bandar seri putra semiD hanya RM615K pegangan freehold.

          harap dapat membantu…

        • Atika
          on 18/11/2009

          since u kat Australia, susah utk u lihat sendiri. well its all depends on yr preference. location agak jauh about 40km from KL City and 40km to Shah Alam. Kira kalau nak pergi balik kerja memang agak jauh. Tapi susah nak nak cari rumah area KL lagi dgn harga macam nie. (+land & besar). Maybe u can cari kat Alam Sari, Bangi-developer Island Peninsular(IP). Near tu UKM. Ada semi-d dan juga double storey terrance baru launching. Harap dpt membantu.

    • ainie
      on 03/07/2010

      linda,u dah blk msia dan dah beli umah ke? I ada nak jual rmh corner lot,2 storey.

  • melor
    on 05/01/2010

    dah habis ke semua rumah kat situ?

  • Atika
    on 01/11/2010

    Saya nak jual rumah corner Laman Indah ceri 26×70, masih dlm construction. Jangka siap Jun 2011.

    • yati
      on 05/12/2010

      contact saya 017-XXXXXXX

      • Atika
        on 08/12/2010

        yati, i tak dpt h/p u. anyway, u can call me at 013xxxxxxx.k

  • Anjas
    on 02/11/2010

    Berapa agak-agak harga tersebut?

    • Atika
      on 02/11/2010

      tak tahu berapa….nanti i find out 1st….kira sub sale la nie.

      • Bain
        on 27/02/2011

        Salam….ck Atika, just nk tau rumah kt laman indah yg u nak jual tu still available ke ? i’m interested to buy.

        • Atika
          on 01/03/2011

          ya still. pls email me at xxxxx.xxxxx@xxxx.xxx

          • Bain
            on 06/03/2011

            atika, sori i’am away for past week. I x dpt baca yr email address fr this forum….how to contact u…what’s yr selling price for the house..

          • Atika
            on 07/03/2011

            we cant see each other email add. so i akan type my add in this way…u nampak kan xxxx.xxx email depan dia atika.ramli then u sambung yg add xxxx.xxx tu. then we can contatc each other…k

          • Atika
            on 07/03/2011

            ok. try this
            atika.ramli

            @

            cimb . com hehehe
            try so many times to provide u the add

  • siti
    on 10/11/2010

    salam..ada ke lagi jual budget rm200K kat area ni?tq

    • zahar mahmood
      on 21/01/2011

      kalau nak rumah teres 2 tingkat kat tmn bangi ria adalah 4 bilik tidor 3 bilik air tempat nyaman lalu lalang kenderaan kurang kat bangi lama sebelah bangi villa harga rm195k kurang sikit boleh…..

    • zahar mahmood
      on 21/01/2011

      lupa no tel 01xxxxxxx zahar tuan rumah

  • intan
    on 12/12/2010

    cantik rumah nie, kalau ada lagi, sila bg tau yer.. b

  • Gomathy
    on 10/01/2011

    Kalau ada seller nak jual urgent rumah double storey, I nak.
    contact nombor 012xxxxxxx

    • Atika
      on 07/03/2011

      i cuba jugak nak sell my corner lot
      laman indah abadi 26×70. end this year siap. pls contact me at

      ok. try this
      atika.ramli

      alias cimb . com hehehe

      • rabie
        on 23/03/2011

        slam.. cik atika.. saya berminat nak tahu lebih lanjut tentang corner lot yang cik nak jual tu.. boleh tak email kat saya di rabie172 alias [link blocked].. berapa price agaknya ye..

        • Atika
          on 24/03/2011

          ok. try this
          atika.ramli

          @

          cimb . com tak bole beri contact dan email dlm website nie. ok

        • Atika
          on 12/08/2011

          saya nak jual segera rumah Laman Indah Ceria 26 x 70 corner with extra land 20 x 70. 100% complete. Belakang surau, and taman permainan. Selling price RM695 nego. Plc contact me:

          atika.ramli

          alias cimb . com

  • arfah md yunos
    on 03/04/2011

    salam atika, saya rfa, nak tanya sikit la macamana keadaan di tempat ni? I tak berapa tau sbb kat muar.Plan nak beli umah tp tengah cari tempat yang sesuai. Husband keja kat Sunway. Stesyen Komuter senag tak dan persekolahan anak-anak serta sekolah menengah ok ke tak. tq. Budget umah dlm 300k . kalu dpt corner sbb anak ramai. ada ke

  • ika hatika
    on 31/05/2011

    hi.. ada lagi rumah terrace nk dijual kt area situ.. kalau ada, bgtau cepat yer… tq

    • Hafiz Jazz
      on 17/10/2011

      Saya masih ada, saudari masih berminat ke?

  • ika hatika
    on 31/05/2011

    saya mencari rumah terrace yg berharga RM200k ke bawah.. jika ada, plz contact me ASAP… terutama rumah di kawasan bdr sri putra.. rumah di kawasan tu dh sold out kan. yg tinggal cuma semi d and bungalow jer… tq

  • faizal
    on 12/08/2011

    Nak tanya pasal hartanah untuk area kundang. Saya tertarik dengan Laguna Biru Apt. Adakah berbaloi jika saya membeli rumah di kawasan ini?
    Saya inginkan pandangan tuan / kawan2 tentang kawasan ini. Tujuan untuk duduk sendiri atau untuk pelaburan..

    Tolong ya minta pandangan. TQ

  • sharina
    on 13/08/2011

    berkenan betul ngan laman indah nie..xde org nak jual ker

    • Hafiz Jazz
      on 17/10/2011

      Saya ada, saudari berminat ke?

  • Irma Dewita
    on 22/09/2011

    salam.. ade lagi tak rumah terrace yang macam tu lagi kat area situ jugak? kalau ade cepat2 la bagitahu ye… tq.. saye berminat

  • Irma Dewita
    on 23/09/2011

    ade lagi ke rumah macam ni lagi umland buat?.kalau ade cepat2 inform kat saye ye.. saya sangat berminat hendak membelinya…. kalau boleh area Bandar Sei Putra ni jugakla ya…!!!! cepat-cepat inform pada saya tq!

  • Irma Dewita
    on 23/09/2011

    ade lagi ke rumah macam ni lagi umland buat?.kalau ade cepat2 inform kat saye ye.. saya sangat berminat hendak membelinya…. kalau boleh area Bandar Seri Putra ni jugakla ya…!!!! cepat-cepat inform pada saya tq!

  • aiman irfan bin baharudin
    on 24/09/2011

    kalau ada rezeki kita gi lah kat sana

  • Azua
    on 29/10/2011

    Masih ade kosong lagi x umh dkt kwsn nie.sy tgh xr umh skg?email me if ade kekosongan

    • dino
      on 07/02/2012

      saya owner nak jual rumah kat laman indah. 2 dari tepi. rumah masih baru x duduk lagi. berminat sila call [phone blocked].

      • Azliza
        on 22/02/2012

        en.dino, rumah sudah djual kah?

      • nisa
        on 29/05/2012

        en.dino, rumah ni masih ada lagi ker..pls email sekiranya masih ada kekosongan lagi..tq

  • noor
    on 02/11/2011

    saya mencari rumah corner lot. kalau ada sila bagitau saya tq

  • anuar106
    on 02/03/2012

    hi…
    saya ada 3 unit rumah teres 2 tingkat untuk dijual.
    taman puchong utama
    unit baru.
    freehold.
    20×70′
    unit terhad…
    CF ready..
    berdekatan kemudahan asas dan pusat perniagaan.
    putrajaya-15km
    pasaraya tesco-4km
    pasaraya giant-3km
    sekolah-ada 3 buah
    klinik kesihatan puchong-0.5km
    balai polis-1km
    dan banyak lagi kemudahan2 lain..

    Harga terendah di pasaran..
    RM300K (can nego lagi.)

    TAWARAN KHAS KEPADA SESIAPA YANG SEDANG MENCARI KEDIAMAN UNTUK DI DUDUKI SAHAJA!!!
    berminat??
    hubungi – r[email blocked]

  • on 05/03/2012

    salam saye nk jual rumah di melaka 22×70 klu brmint call saye ok [phone blocked] rumh 2 thn 2008

  • wrozel
    on 30/08/2012

    pliz ada lg xrumah sekitar selangor yang bawah 200k?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <strong> <em> <pre> <code> <a href="" title="">