Pemohon Rumah Kos Rendah Di Selangor Boleh Semak Permohonan Julai Ini

Gambar Hiasan

Gambar Hiasan

Mereka yang memohon untuk membeli rumah kos rendah di Selangor boleh menyemak status permohonan mereka Julai ini.

Pengerusi Jawatankuasa Tetap Perumahan, Pengurusan Bangunan Dan Setinggan Negeri Iskandar Abdul Samad berkata senarai nama mereka yang layak membeli rumah kos rendah di Selangor akan dipaparkan di laman web Lembaga Perumahan dan Hartanah Selangor di http://lphs.selangor.gov.my.

Pemohon juga boleh membuat semakan melalui pihak berkuasa tempatan masing-masing mengikut kawasan perumahan yang dipohon, katanya kepada pemberita selepas mesyuarat mingguan Exco kerajaan negeri di sini.

Seramai 28,000 pemohon menghantar permohonan untuk membeli rumah kos rendah di Selangor.

– BERNAMA

Sokong Kami! (Klik Iklan Di Bawah)

HTML tutorial
Rab, Apr 23, 2014 1:05:00 AM, Continue reading at the source
Rab, Apr 23, 2014 12:58:00 AM, Continue reading at the source
Sel, Apr 22, 2014 4:04:00 AM, Continue reading at the source
Sel, Apr 22, 2014 12:56:00 AM, Continue reading at the source
Sel, Apr 22, 2014 12:50:00 AM, Continue reading at the source

Artikel berkaitan dari topik menarik ini:

Dikirim Oleh on Jun 3rd, 2010 dan difailkan dibawah Berita Harta, Hartanah Hari ini. Anda boleh mengikuti sebarang respons bagi entri ini melalui suapan RSS 2.0. Anda boleh meninggalkan respons, atau menjejak balik daripada tapak web anda. HakCipta terpelihara © 2009 - 2011 Drumah Homely Publication Sdn. Bhd.. Semua bahan berbentuk artikel dan gambar tidak dibenarkan untuk disalin, dicetak, diubahsuai, diterbitkan semula tanpa mendapat persetujuan Syarikat Penerbitan secara bertulis.

104 Ulasan Dari “Pemohon Rumah Kos Rendah Di Selangor Boleh Semak Permohonan Julai Ini”

  1. asnita bt nordin berkata:

    sy mnat sngt rumah pertamaku,lyak ke sy beli rumah 2

      (Petikan dari)  (Balas)

  2. andy musliady bin mattahija berkata:

    saya nak beli rumah kos rendah di klang

      (Petikan dari)  (Balas)

  3. LEEZ berkata:

    saya nk beli rumah kos rendah di p.jaya or shah alam, ada x?

      (Petikan dari)  (Balas)

  4. Thiviya berkata:

    saya nak beli rumah dalam harga RM*** *** di tempat kota damansara atau mah sing subang.

      (Petikan dari)  (Balas)

    • Lokman berkata:

      ##Rumah kos rendah utk dijual##

      BLOK 1, JALAN MATAHARI U5/117, SEKSYEN U5,
      BANDAR PINGGIRAN SUBANG, 40150 SHAH ALAM,
      SELANGOR DARUL EHSAN
      (Tkt 8)

      Contact : Lokman Zainal
      Phone no: [phone blocked]

      5 minit ke Econsafe Subang
      15 minit ke 1Utama, Ikea, Curve, Tesco
      15 minit ke Giant Shah Alam
      10 minit ke Subang Teminal Airport
      10 minit ke Lebuhraya Guthrie

      1Km ke Subang2, Kg. Melayu Subang, Subang Perdana, Kg.
      Melayu Subang Tambahan & Taman Perindustrian

      Harga: 6x,xxx

      Urusan Pinjaman Bank dan Peguam akan diuruskan

        (Petikan dari)  (Balas)

  5. suzana berkata:

    sy nk bli rumah diarea hulu langat…….kos rendah nyer….ader x?

      (Petikan dari)  (Balas)

  6. aen berkata:

    saya berminat sangat nak beli rumah pertamaku di shah alam.

      (Petikan dari)  (Balas)

    • Lokman berkata:

      ##Rumah kos rendah utk dijual##

      BLOK 1, JALAN MATAHARI U5/117, SEKSYEN U5,
      BANDAR PINGGIRAN SUBANG, 40150 SHAH ALAM,
      SELANGOR DARUL EHSAN
      (Tkt 8)

      Contact : Lokman Zainal
      Phone no: [phone blocked]

      5 minit ke Econsafe Subang
      15 minit ke 1Utama, Ikea, Curve, Tesco
      15 minit ke Giant Shah Alam
      10 minit ke Subang Teminal Airport
      10 minit ke Lebuhraya Guthrie

      1Km ke Subang2, Kg. Melayu Subang, Subang Perdana, Kg.
      Melayu Subang Tambahan & Taman Perindustrian

      Urusan Pinjaman Bank dan Peguam akan diuruskan

        (Petikan dari)  (Balas)

  7. LIZA berkata:

    mcmmane saya hendak memohan rumah kos rendah dan dimane saya hendak mengambil borang

      (Petikan dari)  (Balas)

  8. Normah Binti Abd Rahman berkata:

    Bagaimana hendak memohon rumah kos rendah? dimanakah lokasinya?

      (Petikan dari)  (Balas)

  9. saya nak beli rumah kos redah area bolakong.ada tak kawasan perumahan baru di balakong.

      (Petikan dari)  (Balas)

  10. azizah binti mat jusoh berkata:

    saya nak beli rumah kos rendah area puchong…gaji bawah 2k..dimana lokasi dan borang??

      (Petikan dari)  (Balas)

  11. fadzwan ramli berkata:

    mcm mane sy nak tau ade pemaju tengah wat rumah kos rendah area sungai buloh selangor or kota damansara?

    puas sy cari…kalau ada info boleh bg tau…..tq..

      (Petikan dari)  (Balas)

  12. Mimi berkata:

    Salam, sy ingin mencari rumah rumah dikawasan Apartment Taman Putra Perdana Puchong, iaitu, Kiambang.bolehkah sy dapatkan detail.

      (Petikan dari)  (Balas)

  13. huda berkata:

    saya berminat nak beli rumah teres 1 tngkat di taman amansari rahman putra tetapi tiada sebarang iklan & maklumat. ada sesiapa yg tahu?

      (Petikan dari)  (Balas)

    • amansari berkata:

      Rumah amansari bukan rumah kos rendah. Ramai yg bertanya untuk dijual tapi dimaklumkan bahawa tiada yang ingin jual. Kalau ada, i akn maklumkan. Persekitaran yg eksklusif dan hak pegangan bebas menjadi sbb ramai yg tak mau jual. Utk makluman, harga unit tengah Amansari sekarang RM250K.

        (Petikan dari)  (Balas)

    • amansari2 berkata:

      mana saudara/i amansari dpt info value 250k tu ye?

        (Petikan dari)  (Balas)

      • amansari berkata:

        Salam. Sy adalah seorang daripada penghuni Amansari Rahman Putra. Sejak sy pindah, amat kerap bebrapa orang berhenti depan rumah bertanya jika ada rumah utk dijual dan harga yg mereka sanggup bayar adalah 250k rumah tengah. Tapi, apa yg sy tahu tak ada yg nak jual kerana lokasi dan amenities BRP itu sendiri. Sekarang susah nak dapat rumah teres setingkat yg baru di area Lembah Kelang. Kebanyakannya rumah 2 tingkat. Sdra/i ni Amansari Residence juga ker? Jom kita buat persatuan penduduk Amansari. Salam perkenalan dan Selamat hidup berjiran yer..Terima kasih.

          (Petikan dari)  (Balas)

        • Hairi berkata:

          Saya pun beli rumah kat Amansari tapi masih tak duduk lagi. Rasanya nak sewakan ajer. Betul ke sewa kat area situ dalam 1K?

            (Petikan dari)  (Balas)

          • amansari berkata:

            Salam sdra, marilah memeriahkan Amansari..kebanyakan dah masuk pindah dan tinggal 15 rumah lagi belum diduduki. Ramai datang tanya sama ada yg rasa nak jual. Mereka offer 250K rumah tengah. Tapi mmg tak ada yg nak jual. Yer, betul sewa rumah Amansari adalah dalam 1K kerana tuan rumah pun kena bayar 1K juga kepada pihak bank. Kalau dapat kurangpun dalam 900rgt. Tkasih.

              (Petikan dari)  (Balas)

    • Linda berkata:

      huda:
      saya berminat nak beli rumah teres 1 tngkat di taman amansari rahman putra tetapi tiada sebarang iklan & maklumat. ada sesiapa yg tahu?

      huda,

      huda:
      saya berminat nak beli rumah teres 1 tngkat di taman amansari rahman putra tetapi tiada sebarang iklan & maklumat. ada sesiapa yg tahu?

      saya berminat nak menjual rumah yang seperti awak nak dibahagian tengah dalam harga 265k kalau berminat kita deal lebih lanjut

        (Petikan dari)  (Balas)

  14. nasha berkata:

    saya nak beli rumah kos rendah teres setingkat area hulu langat….sesiapa ader maklumat boleh la contact saya di (phone blocked) thanks

      (Petikan dari)  (Balas)

  15. khaira berkata:

    wow!cepat betul value rumah kat taman amansari tu naik ya..

      (Petikan dari)  (Balas)

  16. khaira berkata:

    wow!cpt btul value rumah taman amansari rahman putra tu naik ye..

      (Petikan dari)  (Balas)

  17. heli berkata:

    salam saya hendak membeli rumah di pkns bandar datok sulaiman kalau boleh nak tingkat bawah

      (Petikan dari)  (Balas)

  18. nisha berkata:

    hai i minat sangat nak bli rumah kos rendah.blh x i dpt?

      (Petikan dari)  (Balas)

  19. anita berkata:

    hai i minat sangat nak bli rumah kos rendah. Macam mner cara nyer… Nak dapat kan borang pemohonan…. Kalau ader rumah kos rendah dekat area puchong, ampang, ulu klang ker…. Rasa2 ader x rumah kos rendah tmpt yg saya nak….

      (Petikan dari)  (Balas)

  20. haslina berkata:

    sayapun berminat nak beli rumah kos rendah ni….tp dekat mana nk dptkn borang permohonan tu….

      (Petikan dari)  (Balas)

    • muqrirosli berkata:

      saya nak beli rumah kos rendah area selangor….tp kt ne nk mnta borg?alau bleh sya nk kdar sgera….birthday untk my mom….

        (Petikan dari)  (Balas)

      • ida berkata:

        Pemohon mesti memenuhi prasyarat di atas dan mengisi borang RKR (SPP01) yang boleh didapati di kaunter Lembaga Perumahan & Hartanah Selangor atau di mana-mana Pejabat Tanah/Daerah di Selangor dengan harga RM2.00 sahaja.

        Syarat permohonan Rumah Kos Rendah Di Ngeri Selangor adalah seperti berikut :-

        Warganegara Malaysia
        Berumur 18 tahun ke atas
        Bermastautin/ bekerja di Negeri Selangor
        Satu keluarga satu permohonan sahaja
        Pemohon atau suami/ isteri pemohon belum memiliki rumah sama ada melalui projek kerajaan atau swasta; dan
        Pendapatan bulanan seisi rumah (berkahwin/bujang) tidak melebihi RM2,500.00 sebulan.

          (Petikan dari)  (Balas)

  21. easwary berkata:

    saya pun berminat nak beli rumah kos rendah ini.. tapi dekat mana nk dapatkan borong permohonan itu.

      (Petikan dari)  (Balas)

  22. iza daydekz berkata:

    salam,saya ada isi borang rumah kos rendah.
    kod projek:19023
    nama projek:taman damai utama
    pemaju:medan damai sdn bhd
    lokasi:petaling

    tapi gaji saya basic rendah bawah rm1000
    suami saya basic rrm2500

    tapi saya nak sangat mohon rumah tue disebabkan saya bekerja di area ctu.
    layak ke saya memohin???
    rumah tue sya nak atas nama sendiri..

      (Petikan dari)  (Balas)

  23. sai vickie berkata:

    i nak beli rumah kos rendah kat shah alam .mcm mana nak dapatkan borang.

      (Petikan dari)  (Balas)

  24. faezul berkata:

    salam semua

    sila2 lah.

      (Petikan dari)  (Balas)

  25. nurul berkata:

    saya berhasrat dan berminat untuk membeli rumah kos rendah di area kuala lumpur, kalau ada nak di area wangsa maju, setapak, jalan hulu kelang atau yang berhampiran. ada tak peruntukan untuk ibu tunggal yang pendapatan kurang dari rm2000.00?

      (Petikan dari)  (Balas)

  26. premi berkata:

    saya berminat nak belu rumah kos rendah, gaji kurang dari RM2K, tengah mencari rumah di ampang. kat mana saya boleh saya dapatkan borang atau office berkenaan untuk dapatkan maklumat beli rumah.

      (Petikan dari)  (Balas)

  27. zamiza zainlysha berkata:

    sy ade tngok projek at sri buloh,sungai buloh sedang d’jalnkn…bagaimana nak mohon rumah tu yea…

      (Petikan dari)  (Balas)

  28. hairiawati berkata:

    saya tinggal kat shah alam nk cr umah kos rendah kt area yg terdekat seperti di klang n shah alam.mcm mane yer?

      (Petikan dari)  (Balas)

  29. SAYA NAK BELI RUMAH KOS RENDAH DI MERU KALAU ADA. SAYA NAK KALAU ADA…

      (Petikan dari)  (Balas)

  30. SAYA BASIC GAJI RM 1000 JE. MACAM MANE.. BOLEH DAPAT TAK????

      (Petikan dari)  (Balas)

  31. siti aishah berkata:

    sy nak tau ade pemaju tengah wat rumah kos rendah area sungai buloh selangor or kota damansara?

      (Petikan dari)  (Balas)

  32. siti aishah berkata:

    mcm mane sy nak tau masih ada lg rumah kos rendah area sungai buloh selangor,kota damansara,kepong atau sri gombak?

      (Petikan dari)  (Balas)

  33. Maslinah binti Termudi berkata:

    Salam sejahtera
    1.Saya ada membuat permohonan rumah kos rendah (Kajang ) Daerah Hulu Langat di Pejabat Tanah pada November 2010 dan saya sudah beberapa kali membuat panggilan telefon LPHS mengenai kelulusan permohonan tetapi belum ada jawaban sehinggalah saya berpindah ke rumah sewa yang lain. Sehingga ke hari ini saya masih menunggu jawaban permohonan ini.

    2. Saya juga pernah memohon pertukaran jenis rumah daripada pangsapuri ke rumah teres kos rendah tetapi dimaklumkan bahawa belum ada projek rumah teres kos rendah di Kajang jadi saya cuba tukar ke Cheras pula tetapi belum ada jawaban.

    3. Saya memohon kelulusan dipercepatkan kerana saya dan keluarga terpaksa menyewa pangsapuri disebabkan ketiadaan rumah sendiri dan bilangan anak-anak yang bersekolah juga bertambah 3 orang. Kos bulanan yang meningkat dan sekarang (2012) suami berpendapatan kurang RM2000 sebulan.

    4. Harap permohonan diluluskan secepatnya untuk mengelakkan kos yang kami kurang mampu untuk melunaskannya.

      (Petikan dari)  (Balas)

  34. Rahmat berkata:

    Salam. agak2 ada dapat tak rumah teres kos rendah, bajet 40k (lebih sikit takpa). Area Kajang, bangi, semenyih. Terimakasih.
    ilonte[at]yahoo[dot]com

      (Petikan dari)  (Balas)

  35. ida berkata:

    saya n suami pendapatan sbulan rm 3000 kbawah…suami saya bkerja sdiri…ingin bbeli rmah kos rendah di skitar bangi,smenyeh,seremban…

      (Petikan dari)  (Balas)

    • ida berkata:

      rumah epapmem usia rmah 10 tahun…nak jual 85 ribu…dia mintak saya sdiakan diposit 25 ribu…saya mmg x tau selok belok mbeli rumah..mtak tlong klu ada yg tau…

        (Petikan dari)  (Balas)

  36. amri berkata:

    saya nak cari rumah kos rendah,.area selangor, pls pm me, mn tempat yang best utk didiami.tq.

      (Petikan dari)  (Balas)

  37. amri berkata:

    nak beli rumah kos rendah,..kat mn tempat yang dah siap n boleh diduduki,..pm me area selangor

      (Petikan dari)  (Balas)

  38. premi berkata:

    saya nak beli rumah kos rendah area ampang,selangor….tp kt ne nk mnta borg?alau bleh sya nk sgera….

      (Petikan dari)  (Balas)

  39. pian berkata:

    sy berpendapatan 2K kebawah.masih bujang.cmnr n layak x sy nak cr rumah area Kinrara atau Puchong.cmnr ye sy nk mohon..

      (Petikan dari)  (Balas)

  40. Maslinah binti Termudi berkata:

    Saya sudah mendaftar untuk beli rumah kos rendah Selangor Hulu Langat (Kajang) pada 02/2011. Saya mahu kepastian samada saya boleh dapat rumah teres kos rendah di kawasan yang saya pohon?
    Saya memohon kelulusan pemohonan saya dipercepatkan kerana kami benar-benar memerlukan rumah sendiri kerana sekarang kami terpaksa menyewa rumah dengan kos yang lebih tinggi.

    Terimakasih

      (Petikan dari)  (Balas)

  41. omar berkata:

    Saya sudah memohon rumah kos rendah area kajang tapi smp sekarang belum ada jawapan….bila hubungi LHPS,staff LHPS mengatakan permohonan layak diproses tetapi butiran tidak lengkap dan meminta agar menghubungi pejabat daerah di mana saya menghantar borang permohonan tersebut.Bila pejabat daerah berkenaan dihubungi,mereka mengatakan butiran semua lengkap. Ini membuatkan saya keliru dan kecewa kerana tidak tahu status permohonan saya sampai sekarang.Diharap ada jalan penyelesaiannya kerana saya telah berkeluarga dan amat mengharapkan rumah kos rendah seperti yang dipohon.

      (Petikan dari)  (Balas)

  42. hatini berkata:

    ingin memiliki rumah sendiri…sya anak jati selangor…arap impian tercapai

      (Petikan dari)  (Balas)

  43. Maslinah binti Termudi berkata:

    Saya ada menghantar email ke LPHS mengenai permohonan rumah kos rendah. Minta tolong semak email yg dikirim. TK

      (Petikan dari)  (Balas)

  44. huzaimi berkata:

    nak cari rumah area klang,meru atau rantau panjang.ada info bg tau. anggaran 170k ke bawah

      (Petikan dari)  (Balas)

  45. hafiz berkata:

    saya nak cari rumah apartment kos rendah kosong,dalam 400-500 buah rumah,pemaju dialu alu kan,harga dalam 450-500 myr diperlukan segera,contact me at (email blocked)(hafiz)

      (Petikan dari)  (Balas)

  46. nurul berkata:

    nak tanya kalo bujang boleh apply x untuk kos rendah ni..

      (Petikan dari)  (Balas)

  47. irwan berkata:

    ada tak rumah flat or apartment harga bawah 90000

      (Petikan dari)  (Balas)

  48. faizull berkata:

    mencari rumah untuk di beli…………xksh klau mahal cikit pun,janji ianya ade value nya yg sendiri…

      (Petikan dari)  (Balas)

  49. asman berkata:

    sy tgh mencari umh harga 80k ke bwh area puchong perdana,permai,prima..and yg berdekatan dgnnye… nk still puchong…ada sape2 blh tlg..

      (Petikan dari)  (Balas)

  50. bahrin berkata:

    assalammualaikum
    saya ingin membeli rumah pertama…klu dapat area shah alam jer, gaji baru bwh 2k.mcmana nak mohon

      (Petikan dari)  (Balas)

  51. nadia berkata:

    saya nk beli rumah kos rndah di parkland…gaji rm2900…pemaju ckp total bwh rm3500 …bole ke dpt beli?

      (Petikan dari)  (Balas)

  52. Misha berkata:

    mohon sesiapa tahu ada rumah untuk dijual sekitar puchong /shah alam dan klang

      (Petikan dari)  (Balas)

  53. sabikhin berkata:

    saya nak tanya .
    adakah kita masih boleh menyemak status permohonan ppr .
    sebab saya dah lama register .
    tapi dia kata tunggu surat , tapi sampai sekaranf masih tak sampai lagi .
    kalau boleh saya nak tahu adakah saya layak atau tidak layak .
    sila jawab ye admin .

    terima kasih

      (Petikan dari)  (Balas)

  54. fariz berkata:

    saya memohon tapi sampai sekarang tiada jawapan dari pihak suk.tarikh pohon 2012.agak-agak dapat tak.saya penyewa tetap dari tahun 1998 hingga 2013.sampai bila saya hendak menyewa,setiap tahun sewa naik.umur makin lama makin naik,anak makin membesar.saya merayu kepada yang berkenaan.agar pemohonan saya untuk tahun 2013 dapat perhatian pihak suk.

      (Petikan dari)  (Balas)

  55. wani berkata:

    Salam.nak cari rumah kos rendah area pj ada tak?

      (Petikan dari)  (Balas)

  56. noraini awang berkata:

    Ass…mcm mn saya nk mohon rumah pertamaku…sy x pernh mmbl mn2 rumah lg..

      (Petikan dari)  (Balas)

  57. junji berkata:

    SY M.CARI RUMAH KOS RENDH DI KAWASAN BATANG KALI @ KUALA KUBU SELANGOR KLU ADA EMAIL KN SY [email blocked]

      (Petikan dari)  (Balas)

  58. mohd affendi mohd arsat berkata:

    saya nak bli rumah kos rendah di sebelah petronas setia alam klang…ada lagi ke kosong

      (Petikan dari)  (Balas)

  59. hamsi bin adamawi berkata:

    dah pernah memohon RKR lebih dua tahun lalu tetapi belum mendapat sebarang respon dari pahak LPHS…

      (Petikan dari)  (Balas)

  60. zm berkata:

    ramainya nak belik rumah kos rendah…

    tapi kena ingat syarat utamanya..
    1) Bujang tak leh (kena suami isteri)
    2) Pendapatan suami dan isteri <2500…kalau kerja sendiri blh la main number..kalau makan gaji dan ada slip sah tak dapat kalau lebih 2500.
    3) tinggal di Selangor.

    dulu sy ada beli rumah lelong …pun kena syarat ni. bukan senang nak beli…lagilah tempat2 yg popular.

      (Petikan dari)  (Balas)

  61. kenny berkata:

    Gugusan Semarak Kota Damansara for sale RM110,000 (below Market price )
    currently tenanted RM550 permonth

    - surau nearby
    - sunway giza
    - the curve and ikano
    - segi uni college
    - tropicana medical centre
    - 5th floor
    - Non bumi unit
    - basic unit

    Fast call phone blocked kenny before grab by other.

      (Petikan dari)  (Balas)

  62. Ahmad berkata:

    Salam. Saya kurang arif rumah kos rendah yg macamana, & rumah mampu milik pula yg macamana ye?

      (Petikan dari)  (Balas)

  63. Ahmad berkata:

    Sesiapa yg tahu kalau2 masih ada rumah mampu milik @ rumah kos rendah dishah alam sila pm/whatapp sy ye..- [phone blocked]

      (Petikan dari)  (Balas)


Tinggalkan ulasan anda

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud