Peranan Feng Shui Dalam Bilik Tidur Kanak-kanak

Bilik Kanak-kanak

Bilik Kanak-kanak

Mengikut hukum Feng Shui, bilik kanak-kanak harus di berikan sentuhan warna bumi kerana warna semulajadi yang terhasil di muka bumi melambangkan keharmonian dan keselesaan bagi setiap mahkluk hidup di muka bumi ini.

Terdapat dua prinsip Feng shui yang dapat membantu kanak-kanak memperoleh keharmonian dan keselesaan, ia adalah warna dan kedudukan katil.
Warna dinding dan perabot perlu seimbang manakala warna sejuk seperti biru dan kelabu perlu di elakkan kerana ia boleh menimbulkan perasaan tidak selamat di kalangan anak.

Bagi anak yang “hyperactive”, warna garang tidak sesuai bagi mereka dan ibubapa perlu menggunakan warna lembut, cerah dan menenangkan seperti beigie atau jingga nipis manakala bagi anak yang jenis pendiam bolehlah menggunakan warna jingga hangat atau kuning.
Kedudukan katil juga merupakan aspect penting yang boleh menimbulkan keharmonian dan keselesaan.

Katil tidak seharusnya menghalang pintu dan ia sepatutnya berada pada kedudukan yang tidak menghalang pergarakan. Tempat yang paling sesuai adalah terletak di sudut bilik kerana anak akan nampak kedudukan pintu dan itu boleh membuatkannya berasa selamat. Kedudukan yang betul dapat membantu menyalasaikan masalah bangun pagi bagi kanak-kanak. Letak kapala katil menghadap timur atau selatan bagi anak yang suka terjaga waktu malam dan menghadap utara atau selatan jika anak sukar lena.

Selamat mencuba ya…

Sokong Kami! (Klik Iklan Di Bawah)

HTML tutorial
Isn, Sep 15, 2014 6:10:00 PM, Continue reading at the source
Isn, Sep 15, 2014 4:42:00 AM, Continue reading at the source
Isn, Sep 15, 2014 2:42:00 AM, Continue reading at the source
Sab, Sep 13, 2014 10:49:00 AM, Continue reading at the source
Kha, Sep 11, 2014 4:02:00 AM, Continue reading at the source

Artikel berkaitan dari topik menarik ini:

Dikirim Oleh on Jun 29th, 2009 dan difailkan dibawah Isu Semasa, Tips Hartanah. Anda boleh mengikuti sebarang respons bagi entri ini melalui suapan RSS 2.0. Anda boleh meninggalkan respons, atau menjejak balik daripada tapak web anda. HakCipta terpelihara © 2009 - 2011 Drumah Homely Publication Sdn. Bhd.. Semua bahan berbentuk artikel dan gambar tidak dibenarkan untuk disalin, dicetak, diubahsuai, diterbitkan semula tanpa mendapat persetujuan Syarikat Penerbitan secara bertulis.

1 Ulasan Dari “Peranan Feng Shui Dalam Bilik Tidur Kanak-kanak”


Tinggalkan ulasan anda

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud