Your search results

Projek Baru teres 2 1/2 tingkat di Sek 25,S.Alam (100% siap)

Posted by am_2009 on 27/03/2009
| 49 Komen

Pesona Kemuning

Pesona Kemuning

Adakah anda perlukan rumah?
Dalam situasi ini anda perlu menanya diri sendiri, adakah anda perlukan rumah? Dalam keadaan ekonomi yang tidak stabil ini, saya menasihati pembeli untuk berfikir panjang sebelum membuat sebarang keputusan dalam hal jual beli. Maka, jika sedar bahawa anda inginkan sebuah rumah Pesona Kemuning boleh menjadi peyelesaian yang betul.

Kenapa?
Yang pertamanya, Pesona Kemuning adalah sebuah projek perumahan yang 100% telah siap dan Sijil menduduki dalam proses dan dijangka akan dikeluarkan dalam pertengahan bulan May. Adalah selamat untuk anda memiliki sesuatu yang anda dapat melihat dan rasai pada masa tersebut. Anda membeli apa yang dilihat dan ini dapat menjimatkan kos faedah semasa kerja pembinaan. Kos liabiliti tanggungan (defect liability period) juga dapat dilanjutkan ke masa yang lebih lama.

Yang keduanya,
Pesona Kemuning terletak di kawasanya yang tersendiri di pertengahan bandar dan senang dilihat daripada jalanraya dan lebuh raya utama “easy access”. Anda juga dapat memiliki rumah yang terdekat dengan kawasan kejiranan yang baik dan bebas daripada kebisingan dan kesesakan lalulintas. Tambahan pula Pesona Kemuning adalah perumahan di bawah penjagaan pengawal keselamatan “guarded”.

Yang seterusnya, Kawasan Kemuning adalah sebuah kawasan yang sedang membangun dengan pesat. Pada masa dulu ia adalah satu kawasan yang kurang maju sama seperti keadaan Petaling Jaya dan Subang Jaya pada suatu masa.

Kini ia adalah lokasi yang berada di tahap kemuncak terutamanya pembangunan terutamanya sebagai penarikan dalam dalam hartanah. Dijangka nilai hartanah akan meningkat di kawasan ini diikuti dengan penyelesaian LKSA highway di mana ianya masih dalam proses pembinaan sekarang. “Nilai hartanahnya akan menjadi perlindungan kepada inflasi pada masa hadapan”


Selain dari itu, Pesona Kemuning juga menawarkan anda kelonggaran untuk membuat pembayaran. Pembayaran pendahuluan boleh dirunding kerana kami amat memahami kerisauan anda dalam keadaan ekonomi pada masa kini.

Kini Pesona Kemuning menawarkan YURAN PEGUAM PERCUMA dan DUTI STEM PERCUMA. Ini adalah satu lagi peluang untuk penjimatan yang besar. Yuran Guagam adalah 1% daripada RM 150 000 yang pertama dan 0.7% untuk RM 850 000 yang seterusnya diikuti dengan Duti Stem sebanyak 1% daripada RM 100 000, 2% untuk RM 400 000 yang seterusnya. Contohnya:-

Harga rumah: RM 388, 000
Yuran Guaman: RM 3, 166
Duti Stem: RM 6, 6760
Jumlah: RM 9, 926 Anda menjimat hampir RM 10, 000!

Tambahan pula, Pesona Kemuning dibina di tanah PEGANGAN BEBAS dengan GERAN INDIVIDU ‘INDIVIDUAL TITLE’. Ini akan memastikan pelanggan kami membuat pelaburan yang selamat dan dilindungi untuk hakmilik penuh rumah.

Pejabat Jualan dan Rumah contoh beroperasi seperti berikut:-
Masa: 11am to 7pm
Tempat: Pejabat Jualan & Rumah Contoh
No. 27, Jalan 25/116B,
Taman Pesona Kemuning
Seksyen 25, Shah Alam.
Tel: 017 .304 .0149

Datanglah berkunjung. Kami sedia membantu anda.
Terima Kasih

49 thoughts on “Projek Baru teres 2 1/2 tingkat di Sek 25,S.Alam (100% siap)

  • dewi_putih
    on 01/05/2009

    ade lg ke rumah ni? berapa harga? alamat?

    • am_2009
      on 07/05/2009

      beberapa unit masih avaliable, harga bumi RM360k, alamat seperti berikut:
      No. 27, Jalan 25/116B,
      Taman Pesona Kemuning
      Seksyen 25, Shah Alam.

      • on 17/02/2010

        saya nak tanya..berapa agak2 harga rumah di sec 24,sebelah uptown sh alam..rumah teres 2 tingkat..i nak jual rumah tu..

        • fiza
          on 05/11/2010

          masih ada lg ke! brpa?

      • Rosiah
        on 09/01/2012

        saya nk tya, saya ingin membeli rumah di area shah alam, kalau boleh berdekatan dengan seksyen 18.ada tak kawasan perumahan baru yang akan dibina di sekitar shah alam…

      • pza_lieza
        on 03/05/2012

        en. saya berminat sgt dgn rm di sek.25 shah alam ni, tp suami saya selalu takut nk beli rmnh, dia kata ikut basic dia loan tak lepas, mmg basic dia 1k shj tp gaji bulanan mmg tetap bulan-bulan dia dpt 4k++. En rasa blh lepas utk loan atau tdk? Anggaran bayaran bulanan berapa RM?

  • fara
    on 05/07/2009

    macam mana nak apply? currently i am working out of the country? this house still available.

    • am_2009
      on 06/07/2009

      still avaliable,, u bagi email adress, nanti i foward detail, so u bole pilih unit avaliable,, thank you

      • on 11/01/2010

        As’km

        masih ada lagi rumah tu, boleh emailkan detail pd saya. tq

        • lisa
          on 02/05/2011

          ada tak umah yang lebih murah dalam 300K. di mana agaknya lokasi di shah alam?

  • ijam
    on 26/07/2009

    ada lagi ke interested gak nak tahu

    • am_2009
      on 27/07/2009

      terima kasih En Ijam kerana berminat,, sila hubungi nombor di atas untuk maklumat lanjut

  • ema
    on 19/08/2009

    unit yg msh available brape RM untuk bumiputera? blh send/ foward details through my mail x?

  • amat
    on 02/10/2009

    saya nak tgk pelan lantainya dan next projek pemaju anda bleh?

    • am_2009
      on 05/10/2009

      next project untuk pemaju belum ada lagi,, pelan lantai akan saya akan emailkan kepada saudara amat,, terima kasih

  • Kim
    on 20/10/2009

    Ada master plan of Pesona Kemuning boleh I tahu ada berapa phase dan access keluar masuk dari highway ?

  • Nik Marsyithah
    on 16/11/2009

    Saya berminat untuk membeli rumah teres sekitar shah alam, subang, puchong. Harga sekitar rm350K. Ada info tak ? Boleh email info kpd email saya ? mapex next week saya ingat nak gi. saudara ada tak di MAPEX nanti ?

  • ferdaus
    on 11/05/2010

    boleh emel kat sy detail rumah serta payment skali..starting payment

  • ikmal
    on 24/06/2010

    boleh emailkan detail rumah?
    tq

  • on 05/08/2010

    Saya purchaser kat Pesona Kemuning, skrg ni dalam process Loan dah lepas cuma tunggu bank nak Release kan duit pada developer.
    Tempat ni yang saya kurang berkenan sikit entrancenya kena lalu kat perumaha yang sedia ada. Lebih menarik lagi sekiranya Entrance tu dari laluan utama atau jln besar. Tetapi dari segi security nya pun kena dipertingkatkan sepertimana di kawasan perumahan baru Kemuning Utama-kemuning Indah. So that penduduknya pun rasa lebih secured dan menampakkan kawasan tu pun setanding dengan Paramount punya project.

    • Ahmad
      on 26/11/2010

      Diey, setakat ni ada tak kes2 kecurian / pecah masuk di PK? Sebab kawasan kejiranan sana mmg nampak scary..

      Am, rumah di PK still available? Email pada saya detail. Tgh cari rumah teres sekitar shah alam.

      • hui
        on 30/11/2010

        hi Ahmad, saya purchaser of PK jugak, nak jual sekarang at 500k. email i kalau minat. tq

  • syam
    on 17/10/2010

    salam..saya sedang mencari rumah baru…masih ade yg kosong kat kemuning?? atau ade tak projek baru?? saya nak dapatkan detail… terima kasih..

  • mohd nazmi
    on 21/11/2010

    saya ingin membeli rumah teres baru 2 tingkat dengan harga 180k kebawah..ada x?tlg servey boleh

  • am_2009
    on 29/11/2010

    Salam semua, rumah yang masih ada di pesona kemuning adalah rumah
    corner lot , 3,100sqft built up, extra land 3000 sqft, harganya ialah
    rm590k. Jika berminat sill hubungi seperti nombor di atas. Terima kasih

  • azlin
    on 16/12/2010

    Sekiranya ada projek baru di area bukit kemuning, kota kemuning atau di seksyen 25 shah (fasa baru) range price rm180K – rm200K, sila emailkan saya info.
    TQVM
    azlin

  • juwita
    on 06/01/2011

    salam, sy ingin mengetahui projek perumahan baru yg harga RM120 – RM180K, sila emailkan saya info. TQ
    juwita

  • mohd nazmi
    on 07/01/2011

    ingin rumah dgn harga rm 200k ke bawah

  • on 26/01/2011

    nak tahu rumah sri kemuning tu masih ada lagi ke? dan nak tahu kat mana lagi projek terbaru sy tgh cari rumah utuk stay tak sangup bayar sewa dah

    • am_2009
      on 27/01/2011

      Salam, rumah dari pemaju sudah habis, rumah dari owner ada harga dalam 500k. rumah kosong. Projek terbaru ada di seksyen u1,shah alam, dijangka pelancaran pada bulan Jun 2011. harga dalam 600k. saiz 22×80. terima kasih.

  • Zubair
    on 06/02/2011

    Pesona kemuning, adalah sgt2 berbaloi… Setahu saya entrance kawasan rumah Akan berubah, jln masuk Akan dari dpn KFC.. Entrance lama Akan tutup.. Sementara ni sehingga fasa 2 siap, kena masuk dr kaw perumahan lama… I studied the plan before I bought it. Security? A committee will be held and maybe it can be guarded not by personal but also creating entrance card to enter the post guard area…. A modern design house and only took a little improvise to fit your taste..

  • salliza
    on 18/02/2011

    boleh x suggest rumah bru yg nak dijual area shah alam yg harga max:RM250k. TQ :)

  • lyn
    on 20/02/2011

    saya ingin menari rumah di sekitar shah alam dan klang, dengan nilai rumah >200k. rumah teres. rumah baru @ baru nak launching… please give me the info.. thank

  • Nurasia
    on 22/02/2011

    saya nk tnya ade x rmh teres 1tingkat dijual area sungai.buloh, shah alam, subang airport atau pn damansara damai…saya tgh mencari rmh teres ni klu blh rmh baru la…klu xde projek rmh baru sekitar area ni rmh second hand pn xpe…..klu blh harga dia bwh rm180k….blh tlg bg info x…klu corner lot lg bagus…tq

    • am_2009
      on 23/02/2011

      As Salam Nurasia, rumah teres di kawasan2 yang Nurasia sebutkan di atas mungkin ada tapi harga pasaran adalah lebih dari 300k. Jika Nurasia dan lain2 mencari rumah di sekitar ~200k di kawasan Shah Alam sila tuan/puan survey di area Shah Alam 2. Sekian.

  • Reena
    on 06/03/2011

    Salam. Saya sedang mencari rumah teres 2 tingkat baru @ baru launching di sekitar Shah Alam/Subang dengan anggaran bajet max RM350k. Harap boleh e-mel kalo ada info. Terima kasih.

  • aiyu
    on 04/08/2011

    salam..sy sedang mencari rumah baru teres 2 tingkat sekitar shah alam yg berharga rm200k ke bawah..bole bg info x?tq..

  • Hazwan
    on 23/10/2011

    Salam, am_2009

    Saya berminat dengan rumah yang tuan siarkan ini, ada kosong lagi?

  • mas
    on 30/10/2011

    saya teringin sangat nk beli rumah teres 2 tingkat price rm180k ke bwh area shah alam atau pj, xsanggup dah stay kat umah flat. tlg email kan kat saya kalau ada info. thanx!

  • mohd hafizi b mohd isa
    on 11/12/2011

    saya berminat utk membeli rumah teres 2 tngkat atau semi-d, sekitar harga bwh rm250 k di area kemuning,kota rimau & area2 berdekatan la..kalau tuan/puan ade info bley tlg emailkn pd sy…tq di ats info yer..

  • ejoeshukor
    on 05/01/2012

    ade lg tak rumah ni skg

  • ejoeshukor
    on 05/01/2012

    berminat dn sedang mencari rumah teres 2 tgkt 250k ke bawah

  • jelot
    on 10/01/2012

    ade perkhidmatan untuk pembersihan kawasan bg kawasan baru ini.
    cmpny sy mnyediakan.

  • khaidhir
    on 12/01/2012

    Rumah still available? berape harga terkini?

  • nor
    on 19/03/2012

    Sy akan transfer keja ke Bukit jelutong Industrial park..agak la area perumahan di atas jauh tak? pls reply melalui email berserta pelan lantai sekali. Thank you.

  • nurfariza
    on 18/04/2012

    en am bole email detail info pasl rumah ni.. n sy jgak sedang mencari rumah..rumah teres 2tngkt bwh 300k..if ada… tq

  • tero
    on 17/06/2012

    takde gambar ke? cuma byr 10% loan bank shaja?

  • aranis
    on 05/07/2012

    berhajat nak miliki rumah teres sekitar shah alam n kawasan yg sehampiran denganya pada harga bwh 180k…lau ade sila email ye…sy nk gune loan gov…TQ

  • on 17/01/2013

    rumah ni area kota kemuning ke ? saya nak tgk gambar yang lebih detail. sy tengah mencari rumah area Shah Alam

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <strong> <em> <pre> <code> <a href="" title="">