Your search results

Shah alam, bandar shah alam 2, makin hebat

Posted by c-mi on 11/05/2009
| 225 Komen

Shah Alam Bungalow

Shah Alam Bungalow

Hari sabtu lepas saya berpeluang untuk melawat beberapa lagi lokasi hartanah utama di sekitar lembah kelang. Maklum saja waktu-waktu cuti macam ini baru la ada masa buat review pasal projek-projek menarik disekitar lembah kelang.

Kali ini saya tak keseorangan… ada bawak body-guard yang follow. ;D.

Saya, Isaac, dan Grace “business partner baru” memulakan perjalanan ke saujana Impian, kajang. Selepas kena ABC, kami bergerak ke sg. buloh melawat tapak lokasi projek SPNB (Syarikat Perumahan Negara Berhad), dan lepas tu terus kami “shoot!” ke puncak alam melawat projek Shah Alam 2.

Didalam tiga projek yang saya lawati itu, saya tertarik dengan projek dari IJM land ini. Shah Alam 2. Projek ni boleh dikatakan satu bandar baru, dari sg. buloh rasanya mengambil masa hanya 15 minit untuk sampai kesini. Bandar baru yang pesat membangun ini rasanya berumur 10 tahun hingga 15 tahun… mungkin sangat-sangat baru, dan sebenarnya masih banyak lagi yang mampu dilakukan oleh pamaju dengan keluasan projek yang sangat-sangat luas ini. “Huge potential!”.

Mungkin faktor lokasi yang keluar sedikit dari pusat bandar dan berhampiran dengan kawasan industri guthrie menjadikan Shah alam 2 pilihan utama disana. Selain itu, Shah alam 2 menjanjikan ketenangan dan tiada kehidupan yang sibuk disini pada mereka yang merancang menghabiskan usia persaraan tetapi tidak berapa jauh dari bandar memang suasana disini sesuai untuk anda.

Sekali pandang memang kita dapat lihat tiada apa beza bandar ini berbanding 7 tahun dahulu, tetapi! rupa-rupanya banyak projek-projek perumahan baru jika anda masuk kedalam sedikit. Makin hebat! itu yang boleh saya katakan… ditambah lagi dengan latar belakang pemaju yang sangat-sangat “famous” projek ini lebih meyakinkan.

Secara peribadi projek Shah alam 2 ini agak sesuai untuk mereka yang ingin membuat pelaburan. Budget? pada mereka yang memiliki badget bermula dari RM230 ribu, disini lah lokasi yang strategik untuk dilaburkan. Dimana lagi anda ingin mendapatkan rumah bertanah dengan harga tersebut?

Tak cukup? Bukan itu sahaja… Shah alam 2 dari IJM land ini menawarkan beberapa pakej mudah milik menarik seperti;

1. 0% kadar faedah semasa pembinaan
2. 6 bulan cuti bayaran bulanan
3. Yuran guaman percuma
4. Skim bayaran mudah
5. Rebat tunai sehingga 8%.

Anda boleh memilih beberapa rangkaian rumah menarik dari rumah berkembar serendah RM263 ribu, rumah teres 2 tingkat dengan harga “super” rendah RM240 ribu sahaja! bagi saya memang harga disana cukup rendah. Jadi, jika anda tercari-cari projek menarik disekitar shah alam, cuba anda pergi ke Shah Alam 2, “compare” dan buat keputusan dengan bijak.

Oh! tidak lupa juga “design” rumah disini cantik-cantik. Datang dan lihat sendiri wajah baru Shah alam 2.

Jika ada sesiapa yang berminat boleh hubungi;

Bahagian Pemasaran & Hartanah Shah Alam 2
012-3360691 – En Subri

Shah Alam Semi-D

Shah Alam Semi-D

Project area

Project area

Complete unit

Complete unit

225 thoughts on “Shah alam, bandar shah alam 2, makin hebat

  • oz
    on 17/05/2009

    hello bro..ada jumpa brother ari ni di midvalley expo hartanah.insya Allah akan mai site suivey ijm @ shah alam 2 esok kot?

  • am_2009
    on 18/05/2009

    brother ni bagus la, saya pernah membeli hartanah di Desa Puteri dengan En Subri, semua urusan mudah dan tiada masalah, sekarang rumah dah ada orang sewa

  • am_2009
    on 03/08/2009

    ada sape2 tau macamana nak hubungi wakil perumahan di atas? saya tidak dapat hubungi en subri,,, terima kasih,,

  • tgkamal
    on 13/10/2009

    saya sgt berminat utk memiliki rumah teres 2tgkt or semi D di area puncak alam.. camne saya mghubungi pihak bkenaan.

    • am_2009
      on 14/10/2009

      untuk pihak di puncak alam saya tak pasti, tapi kalau bukit jelutong ada lah, tetapi harganya agak tinggi,,,,,

    • anna
      on 23/10/2009

      saya tinggal di puncak alam. terdapat banyak sangat rumah2 untuk dijual dan di sewa. terutama sejak UiTM baru dibuka. harga rumah di sini consider murah lagi mungkin sebab poskod kuala selangor….ramai yg terkompius kata under shah alam…mai lah datang sini survey tengok2 rumah. Semi-D cluster yg saya duduk sekarang ade dalam 170…

      • tgkamal
        on 23/12/2009

        macam mnarik. Semi D cluster dlm rm170K ker? bape size dia.

      • Mimi
        on 07/02/2010

        Cluster di mana tu?

      • mona
        on 27/05/2010

        salam…kalau ada info psl rumah nk dijual/dibeli boleh hubungi sy

        • rozita
          on 30/05/2010

          hai mona…. imemang tengah cari rumah…agak-agak area shah alam, setia alam, puncak atau nusa alam pun ble, yang below 170k…adfa ker,, iknow it sounds a bit impossibloe.. mana la tau kot-kot ada yang nak lelong…tq

          • ewan
            on 05/05/2011

            bila da jumpe ruma bole call sy utk apply loan [phone blocked] ewan

      • rozita
        on 30/05/2010

        ye ker, area mana ye….i macam berminat nak tengok, i tinggal kat tudm subang…,.. ble bagi alamat tak area yang u bagitau tu…thanks

      • lili
        on 14/11/2011

        semi-d cluster kat lavender ville ker? sy memang tgh cr rumah area puncak alam…tp sy x yakin sama ada loan blh lulus atau x?

  • shah
    on 19/10/2009

    ada lagi ke semi D atau teres yang dalam linkungan harga 230k ke bawah ? sangat berminat .. 0192045656

    • Safiah
      on 24/03/2011

      Shah nanti tengok semua lnk tu ye..

  • Liza2020
    on 22/10/2009

    Ade lagi ker rumah teres 2 tgkt herge 200k kebawah…berminat sgt

    • miie
      on 23/10/2009

      Rasanye ada..tp kat Bandar Tasik Kesum, Semenyih..harga 219,000…lepas diskaun 10% dapat lh dlm 197,100. Deposit rm500

      • ayu
        on 04/12/2009

        memang ada..kat bandar tasik kesuma..semi D..Almas.harga 300 lebih jer.ada lah dalam 5 unit lagi.layari namfatt.com

  • Din
    on 06/12/2009

    Rumah kat Puncak alam masih ada lelong tapi dah kurang,
    duduk kat puncak alam mmg best,udaranya bersih msh terasa dinginnya pagi hari.

    • tgkamal
      on 23/12/2009

      owh.. udara bersih.. trasa dingin. bes tuh.. tringin nk duk sana. nk kene survey dulu ni. lgpun keje kat shah alam je..

  • rudienabd
    on 23/12/2009

    shah alam 2 klu nak upgrade cepat mesti ada sek men/ren/masjid/tanah kubur sendiri dan bank…bukan TUMPANG puncak alam devoloper punya….

  • on 19/01/2010

    saya ada rumah semi D kat shah alam 2 untuk dijual.masih baru lagi..

    • Wan Ahmad
      on 01/02/2010

      rumah semi d tu yg mana satu? Aiden ke Dawn? berapa harga dia

      • on 05/02/2010

        semi d link.type suriana 30×50.price Rm190,000

        • zuraida
          on 30/10/2010

          encik ahmad saufi, rumah tu ada lagi?

        • Sarah
          on 16/02/2011

          rumah semi d link type suriana 30 * 50 tu ada lagi ke?

          • Sarah
            on 16/02/2011

            bagaimana boleh tahu no. telefon en. saufi?

        • Sarah
          on 16/02/2011

          En. Ahmad Saufi boleh email saya xxxxxxxxx@xxxxx.com nak tanya tentang umah semi d link tu

          • nurfariza
            on 18/04/2012

            saya pun berminat..bole tak email pad saya

        • azma
          on 24/07/2011

          en adalg tak? saya bermint

      • Mimi
        on 07/02/2010

        En Wan, boleh saya tau di mana rumah En. Wan? Saya sgt berminat nak tau.

        • Mimi
          on 07/02/2010

          Sorry, En Ahmad Saufi…sampai dah salah2 sebut nama…

          • on 09/02/2010

            mimi boleh telefon saya kalau berminat

      • rudienabd
        on 07/02/2010

        1/2D Dawn/ Erina/Aiden stock terhad…dah habis terjual …tinggal rumah cantoh je….
        tapi kakau nak juga beli 2 nd hand ….harga dah lain mungkin cecah 300k

        • zali
          on 24/02/2010

          Kalau Erina harga asal berapa ye? Yg intermidiate and yg end lot?

        • Arep
          on 23/09/2010

          Nasib baik sempat beli Aiden & skrg dah pun duduk kat situ utk 2 bulan.. design mmg cantik & selesa duduk kat sini.. beli dgn harga 250k je… skrg ada umah teres Tate & Oxford dibuka utk jualan.. meh la ke sini utk survey.. :)

      • az
        on 11/03/2011

        salam….en.ahmad saufi nk tnye rumah semi d link tue ade lg x?…atau dh ade org beli?….kalu masih ade sy berminat…..nnti tlg email sy ye….terima kasih

        • gee
          on 09/05/2011

          salam semua,
          sy ada rmh projek IJM Land, Alam Suria
          double storey,4r 3br.
          nak dijual. rmh dijangka siap pd mac 2012.
          berminat , sila email
          below 300K

          • azma
            on 24/07/2011

            blh tak trngkn lbh lnjut

          • shaiful
            on 15/08/2011

            salam…blh bg lebih detail tak,sy mmg berminat.

          • Emma
            on 04/09/2011

            Saya berminat utk double storey di bawah RM 280K, masih ada? sila email saya (email blocked)

          • pn.syima
            on 11/09/2011

            salam, saya sdg cari rumah rumah di tempat yang puan ada tu,masuh ada lg ke?minta tlg jawabkn ya seberapa segera

          • sleh
            on 05/01/2012

            sy berminat masih de lg x? tolong hubungi sy [email blocked]

          • Nasrul
            on 07/02/2012

            Salam.. Saya berminat, budget dlm 300k, tolong email saya..

    • sabrina
      on 13/04/2010

      bole bagi detail… price and location

    • wani
      on 28/03/2011

      Berapa harga umh semi D ni?? sya berminat la nk tahu…

  • zali
    on 24/02/2010

    Kat Shah Aalam 2 tu, unit Erina asal nye berapa ye? utk yg unit intermidiate dan end lot? Berminat la…

    • harith
      on 28/03/2010

      ade lg ke rumah nie?berapa?

      • on 15/10/2010

        rumah teres 2 tingkat masih ada lagi di shah alam 2 bandar puncak alam harga dalam rm268,000 ada diskaun 10% berminat sila hubungi saya di talian 016 2057110

        • mamark
          on 31/10/2010

          cluster carmita sedang dibuka selkarang ..bleh tengok umah contoh… cantik /besar .semi d / harga -+ 280k…
          cepat bro….

          • Aiman
            on 01/11/2010

            Cluster Carmita tu ada lagi ke bro? harga RM280k selepas diskaun utk bumiputra ker?

          • mamark
            on 03/11/2010

            280 k tu belum diskaun bumi…..x salah bumi 7% …..umah tu belum buat lagi….tempahan sedang berjalan skrg…….mailah tengok umah contoh kat fasa 5…..cantik ooooooo

          • Aiman
            on 04/11/2010

            owh..menarik jugak..rumah ni bila jangkaan siap..siape pemaju?boleh kasi no hp ker? atau sms je sy alamat tempat rumah contoh tu..Aiman

          • mamark
            on 03/12/2010

            umah carmita tu jangka siap 2 th lagi dari sekarang..pemaju ijm berhad….umah contoh kat tapak pembinaan fasa 5 bandar puncak alam…

          • Arfah
            on 03/04/2011

            kat mane tu, still available ke? nak tau kawasan sbb saya orang muo, ada hasrat nak ke shah alam.tq Contact cik subri x dpt

    • mamark
      on 31/10/2010

      dwan/erina harga asal 215k sajer…bumi7% epf 10%…agak-agak beraper loan yer….tapi sayang ..semuanya dah soldout….

  • yus
    on 05/03/2010

    salam.ada lagi ke rumah kat shah alam untuk dijual.saya betul2 berminat nak beli dalam masa terdekat. kalau bleh nak budget 250k ke bawah.kalau ada leh sms saya. thanks for your help :)

  • nur
    on 13/03/2010

    ada tak sesiapa nak jual rumah di seksyen 23 shah alam, yang projek baru tu dekat ngan kedai2 tu ? tapi nak coner lot jer.

  • yana
    on 20/03/2010

    kat area ttdi jaya ade dgr2 umah nk jual x?berminat nk beli….

  • bergedil
    on 30/03/2010

    hi semua,
    just nak tanya, kalau saya pernah gagal dalam membeli rumah sebelum ini dimana rumah saya telah dilelong akibat gagal membayarnya, adakah lagi peluang untuk saya membeli rumah sekarang.
    kes saya ni berlaku sepuloh tahun dulu.
    minta jasa tuan tuan untuk memberi sebarang cadangan dan cara lain utk saya membeli rumah.

    terima kasih

    • mamark
      on 31/10/2010

      boleh beli cash……kalau nama dah back list,…

  • rozita
    on 21/04/2010

    ada tak lagi mana-mana rumah yang available area shah alam yang dalam range rm300-250 yang berbaloi-baloi untuk dibeli kat area nusa alam ker atau yang sewaktu dengannya….

  • on 26/05/2010

    Kat Alam Suria Shah Alam 2 unit Tate tengah jual fasa 5…harga atas RM200 ribu…saya sambar sebiji kat Alam Suria…skrang buat homestay…prospek masa depan sgt baik dekat dengan pintu masuk UiTM Puncak Alam.

    • rozita
      on 31/05/2010

      ada ker lagi… kalau berminat, developernya kat area nusa alam ke tu….i ada lalu kat situ usha-usha rumah.. yang dalam progres tu ker? berapa keluasan?tq

      • on 01/06/2010

        Alam Suraia didevelop oleh IJM…masih ada lagi..tgh sale…cuba pegi kat head office dia kat tapak projek…banyak fasa lagi IJM akan buat kat situ..kalau kat PA rumah yg dibuat oleh pemaju lain agak terok…tapi kalau IJM memang berbaloi…

        • Safiah
          on 27/10/2010

          Salam saya dah beli rumah di seksyen 10 IJM saya memang berpuas hati..sesiapa yang masih belum memiliki cubalah ke sana..semakin membangun dengan UITM fasa 2 yang lebih besar dari Shah Alam.

          • nurfariza
            on 19/04/2012

            hye just nk tnye..seksyen 10 dekat area mane ye..sya x tau sgt tmpt ni..tp mmg betol2 nk cri rumah

  • ayu
    on 21/06/2010

    hai kalau nak beli umah tp dokumen x lgkap dan nama pun kurang cantik..so nak wat camner yerk..ada saper2 leh tlg terang kan x camner nak wat…thanks coz help..

  • mila
    on 16/07/2010

    Salam…..saya amat berminat unt beli rumah teres di shah alam,budget dalam RM180 below….hope to buy it during this year…if anyone want to sell or stil under const plz inform me….

    • fiza
      on 20/10/2010

      saya pun berminat nak beli rumah teres spt cik mila usulkan..sekiranya ada tlg email kat saya..tk

  • ruslan
    on 20/07/2010

    dengar kata, kawasan puncak alam akan dibangunkan tesco. betul ke maklumat ni?

    • on 21/07/2010

      Dekat pintu masuk kawasan industri alam jaya..bangunan biru tu gamaknye…akan dibuka diwaktu terdekat..

  • ruslan
    on 21/07/2010

    itu bukan tesco, itu dah confirm econsave. dengar katanya dekat dengan petronas(bukit yang sedang tarah)

    • mamark
      on 31/10/2010

      itu buat buat umah banglo….dan teres la..under woldwide developer

  • halim
    on 18/08/2010

    nak bertanya pada yg tahu. brapa jauh kemudahan awam dengan puncak alam ni. a) hospital b)balai polis c)bomba d)masjid c)pengankutan awam ade ke?..

  • environmetallist
    on 05/10/2010

    kesian tgk bukit2 di puncak alam yg dgn rakusnya ditarah. tasik2 dulu yg cantik pon dah jd makin kotor :(

    • jack
      on 10/04/2011

      kesian..makin kotor air

  • man
    on 10/10/2010

    Saya ada rumah di fasa 3, depannya dah sambung setngkat, bawahnya tempat letak kereta, atasnya dah jadi bilik agak besar juga. Cadang nak jual segera. kalau ada yang nak beli – harga semasa + tambahan= 195k, boleh kot

    • anne- 1st time buyer
      on 11/10/2010

      ape prosedur nk beli rumah kt puncak alam ni ye? klu yg under bank lelong tu boleh beli ke?

    • siti
      on 15/10/2010

      rumah nak jual ni jenis apa?berminat..

    • siti
      on 15/10/2010

      boleh email detail umah awak tu??

      tq

    • nurul
      on 20/10/2010

      berminat, pls emel detail jenis rmh dll (if any) if stil avble…thanx…

  • man
    on 14/10/2010

    kalau nak beli rumah saya. macammana ye nak hubungi anne

  • saliha
    on 04/11/2010

    salam,
    ade projek perumahan terbaru kt shah alam 2?
    kl ade tlg inform pd saya by emel..
    sy plan nk beli umh area sane..rate hage rm200k
    TQ

  • m.r
    on 12/11/2010

    salam,
    ada lg ke rumah semi-d bawah 250k…
    nk cari yg dkat putrajaya…
    klau ada pm sy pls…
    tq, wassalam

  • harith
    on 29/11/2010

    spe mencari rumah banglo/semi d ade lg ke area selangor yg bget 300k??

  • awien89
    on 12/12/2010

    sy berminat nk beli rumah di sek.7 shah alam…rumah flat..sesiapa ada info tlg email kn kpd sy…

    • mummyirfan
      on 16/02/2011

      Salam,
      Kat sek7 komersial, ada banyak rumah nak jual.. flat.. rate harga starting RM80K…

      • keyn
        on 15/06/2011

        ada pangsapuri area sh alam section 24, RM85,000.00 0NLY! Dekat area dgn bank, shops, giant etc.

        Sgt strategic place.

        Good for investment, yg mana skrng boleh sewa RM500-RM600

        Do contact me : keyn : [phone blocked]

        • naza
          on 02/08/2011

          boleh bg detail x??? b’minat…

  • ida
    on 30/12/2010

    salam,kawan2 saya baru setel loan untk umah di punck alam.saya beli teres house di fasa 3harge rm 125k. in future sy cek dgn valuer mmg puncak alam dan sewaktu dgn nye sedang membangun kalau dua tahun lepas memg down skit tp skg tdk lg dgn wjud nye uitm yg lebih besr di shah alam.kalau nk ke sg buloh kota dmansara dlm 15 – 20 minit je.mmg x rugi beli kat sini murh sgt.kalau nk ke shah alam giant tu 20 mint je. mungkin rmai yg confuse tgk poskod kot coz ni under MDKS …kalau berminta nk li umh or tgh mncaro leh contact sy kat email or FB

    • pieza
      on 05/01/2011

      mcm mana nak contact awk..

      • aiman
        on 05/01/2011

        salam ida,kasi fb or emel awak..

    • nurul
      on 21/03/2011

      macamana nk bli rumah. ada lg x?

    • siti jariah mat
      on 01/06/2011

      minat jugak .boleh tog inform…..

    • Nadia
      on 22/06/2012

      Saya berminat. apa fb awak? Tq

  • pieza
    on 05/01/2011

    salam semua, sy sedang mencari rumah klu boleh nak rumah tepi atas semi d budget dlm 300k, klu ada tolong bg tau yer..kwsn shah alam, puncak alam pun ok..klu ada tlg call 012-xxxxxx

  • sally
    on 10/01/2011

    best… will b my house… dlm process beli 2link semi D… mmg affordable utk sy yg br 24.. dah mimpi2 dah

  • AZLINA
    on 11/01/2011

    Saya memenag sedang mencari rumah teres 2 tingkat area s.alam atau bangi..kalau ada tolong inform 010xxxxxxx

  • sham
    on 24/01/2011

    Kalau ada rumah area shah alam/bangi/kajang atau yang senang nak berulang ke Putrajaya tolong beritahu ek. Prefer 1st semi setingkat, 2bd teres setingkat corner, 3rd teres 2 tingkat corner last option baru semi d 2 tingkat. Baget dalam 200k – 300k. Prefer full loan and senang untuk arrange for loan kerajaan.

    TQ

    • Ghaz
      on 23/03/2011

      For sale rumah di Puncak Alam : Rumah jenis Tate (IJM) teres 2 tingkat, depan playground tepi tasik. Sudah siap, dijangka dapat kunci mid Mei. Berminat sila telefon 013-3983916

      For sale rumah mak di Bangi : Dekat dgn UKM , teres 2 tingkat. Berminat sila telefon [phone deleted]

  • azizi
    on 09/02/2011

    salam cik. saya betul2 mencari rumah area puncak alam ni.saya bekerja di bukit aman KL dan berminat utk buat investmen di sana.harap dapat membantu saya.TQVM 013-xxxxxxx

    • Huda
      on 23/03/2011

      For sale rumah di Puncak Alam : Rumah jenis Tate (IJM) teres 2 tingkat, depan playground tepi tasik. Sudah siap, dijangka dapat kunci mid Mei. Berminat sila telefon [phone deleted]

  • Ahmad
    on 10/02/2011

    Cuba tengok drumah.my. rasanya ada satu rumahs emi d yang murah dan cantik

  • fiza
    on 22/02/2011

    sy nak cri umah semi-d kat area shah alam 2,
    sape blh tolg?? harga berpatutan.

  • Nash
    on 02/03/2011

    Sesiapa yang nak jual semi D di shah Alam (rumah lama pun tak pa) pls contact my email address

  • lily
    on 17/03/2011

    Salam,

    Sy tgh meninjau kawasan Puncak Alam. Berkenan SemiD Lavender Ville. Ada yg nak jual ke? Kalau boleh nk direct ngan owner.
    Kalau dari PA ke Pusat Bandar Damansara naik motor, jauh sangat ke? Jalan kalau malam, gelap + bahaya ke? Kalau ada info, tolong bgtahu ya..T Kasih.

  • hafis
    on 23/03/2011

    mcm mna na contact yer na tanya pasal umah neh tq

    • Safiah
      on 24/03/2011

      Hafiz masuk la link yang ada di sini n call sykt IJM ni..biasanya diaorg akan hantar risalah ke rumah n pejabat k

  • Safiah
    on 24/03/2011

    boleh browse kat sini Alam Suria dekat Shah Alam 2

    [link blocked]

  • Safiah
    on 24/03/2011

    [link blocked]

  • Safiah
    on 24/03/2011

    [link blocked]

  • Safiah
    on 24/03/2011

    [link blocked]

  • Safiah
    on 24/03/2011

    [link blocked]

  • azmir
    on 28/03/2011

    hai..still ada rumah ke utk dibeli di puncak perdana?atau kawasan di sekitar jalan kebun,bukit naga…tgh cari rumah di antara area2 tu…sebb wife kerja di sek24…klu ada tlg emel di (email blocked) atau (phone blocked)

    • Ghaz
      on 28/03/2011

      Sy ada beli rumah teres dua tingkat jenis tate, cadang nak let go . Boleh check semula response 24/01 di atas ,ada nmbr hp sy .Boleh contact sy kalau mnat .

  • Aziz cheras
    on 04/04/2011

    Saya berminat untuk mencari rumah baru kawasan shah alam / kajang / subang sesiapa yang banyak info tentang ini mintak email kepada saya.saya berminat untuk rumah teres 1 tingkat / dua tingkat atau semid bajet bawah RM 250k.

  • Kak EM
    on 08/04/2011

    Ada ke lagi rumah Semi D yang harga RM230K atau RM263K tu?? berapa saiz rumah dn tanahnya? berapa bilik dan Bilik airnya?

    Kat mana tempat ni di Syah alam tu??

    Boleh ke nak g tengok, ni kut dekat denganKL sikit.

  • sara
    on 18/04/2011

    saya nak let go rumah teres 2 tingkat di puncak alam…harga dalam 195k..bole nego skitla..dah pasang tiling, gril..berminat bole contact saya…[phone blocked]..

    • lala
      on 03/05/2011

      Se bminat la..blh email details x?puncak taman mne?

  • on 28/04/2011

    salam semua,

    memang best shah alam 2, lagipun sini tak la crowded sangat mcm sesetengah kawasan di KL/Sel..

  • kogi
    on 08/05/2011

    Ada sapa2 beli semi D cluster Amanda?

    • izwan
      on 10/05/2011

      amanda lebih mahal drpd carmitta kan…keluasan pun berbeza.amanda lebih luas…hmmm.tgk show house carmitta pun dah cukup cantik…tgh tunggu show house amanda plak…

      • kogi
        on 16/05/2011

        harga Amanda dah naik rm8k..

        mmg berkenan sesangat ngan amanda tp tgk show house carmitta dapurnya amat kecik..

        dah submit form tp terpaksa kensel lah pulak sbb hubby x restu nak beli umah disini.. sedey sangat…..

        • jojo
          on 24/05/2011

          saya difahamkan banyak pembaharuan dan pembangunan di SA2 yang bakal berlaku dan wujud.

          antaranya termasuklah highway baru (akses ke highway lebih dekat), hospital baru (uitm puncak alam) dan persempadanan semula kawasan SA2 untuk ditadbir di bawah MBSA (sekarang masih di bawah MDKS).

          ini semua pasti akan meningkat harga rumah2 di SA2 dan akan menjadikan SA2 kawasan tumpuan dalam 3-4 tahun akan datang.

  • hasan
    on 09/05/2011

    salam,

    rumah cluster utk dijual di shah alam 2. penyewa sedia ada.
    30×50, 4R3B.
    RM210,000

    berminat email ke [email blocked]

    • anee
      on 10/05/2011

      Hi
      Rumah ni still avaiable ker?

      rumah cluster utk dijual di shah alam 2. penyewa sedia ada.
      30×50, 4R3B.
      RM210,000

      TQ

  • zie
    on 18/05/2011

    Salam semua…saya sedang mencari umah jenis semi-D area puncak alam @ shah alam. Klu masih kosong tlg bgtau. tq

    • keyn
      on 23/06/2011

      Semi D Cluster at Puncak Alam for sale
      -Built up 1800sqft
      -Land area 32’x55′

      Strategic Location :
      1. 10 min to GUTHRIE EXPRESSWAY
      2. 15 min to MERU
      3. 20 min to SG BULOH
      4. 25 min to NKVE(Setia Alam)
      5. 25 min to SHAH ALAM

      Facilities :
      1.Near to secondary n primary school
      2.Restaurant
      3.Mini Market
      4.Clinic
      5.Petronas
      6.Dewan
      7.Surau
      8.UiTM Puncak Alam/UITM Puncak Perdana

      Utk view pict rumah :
      [ url blocked]

      Cik zie boleh hubungi saya : KEYN [phone no. blocked]

  • Liza
    on 22/05/2011

    Ada sapa beli Amanda SHah ALam 2 tak? saya berminat nak beli kalau ada yg dah beli boleh tak share info? TQ so much!

    • halim
      on 24/05/2011

      harga amanda dah naik RM7k-RM8k sejak dua minggu lepas.

      better awak tengok showhouse carmitta dulu.menurut sales person di IJM, amanda lebih besar drpd carmitta.

      bila dah siap amanda, lokasinya dgn carmitta pun sebelah2 je.

      lokasi memang best sebab sgt tenanng…

      • Liza
        on 24/05/2011

        Yeke nanti saya check..saya berminat sebab dia under IJM, selalunya under IJM mesti booming…hari tu saya call sales dia kata tak lama lagi akan naik lagi…

        En Halim dah beli ke?

        • halim
          on 26/05/2011

          kalau tak da masalah ujung bulan ni nak pegi book…tapi kalau lambat2 sgt pun bahaya gak takut sold out.

          kalau tak salah saya, unit amanda pun tinggal dalam 10%-20% je lagi.

          lepas amanda ade lagi satu, bennitta…

          • liza
            on 27/05/2011

            Wah byk info yang tahu. Kalau Benitta tu pulak semiD cluster atau teres? Agaak2 harga berapa pulak ya.
            Saya akan pergi IJM sales office esok harap2 masih ada unit2 yang berkenaan

          • liza
            on 28/05/2011

            Dah book unit Amanda , betulla x lama lg ada unit yg last cluster semiD krmbar empat-Benitta tapi x tau harga dia

          • Kin
            on 31/05/2011

            Liza, Amanda tgal brp unit lg?

          • Liza
            on 31/05/2011

            Kin
            Liza pergi last Sat 28, tinggal 3 unit intermediate je lagi ..yg lain2 mmg sold out..unless ada owner yg book tp tak lulus loan then dia bukak balik..dia akan bagi 1 month dr booking date utk kita cr loan

          • Kin
            on 03/06/2011

            Cptnye. Last 2 weeks sy pegi ada lg dlm 20 unit. Nampaknye takde rezeki la sy beli amanda. Skrg ni kalo nak book pn maybe tak lps, sbb ccris tak cantik. Tgh nak adjust balik financial. Tgu benitta plk la. Kalau hrga tak lebih 350k insyaAllah.

            Anyway, thanks Liza.

  • Liza
    on 27/05/2011

    Benitta tu cluster semiD atau terrace ya? agak2 berapalah harga dia pula…

    • halim
      on 01/06/2011

      benitta kira unit terakhir utk melengkapkan projek seksyen 5 di SA2 tu…kalau tak salah harga benitta lebih mahal drp carmitta dan amanda…tapi bagi saya better beli sebelum launch.kalau tak harga dah berbeza…apa2pun tahniah to Liza kerana dah book amanda.nanti berjiran la kita…!

      • Liza
        on 01/06/2011

        InsyaAllah…kalau semua OK kita akan berjiran ehhehe
        saya dpt lot sebelah show unit (kalau jadi sebab tinggal 3 unit dia kata maybe x buat show unit pun)
        apa2 ada issue (hopefully rakde sebab IJM mmg OK) senanglah kita ada ‘member’ nak rujuk..

  • wan
    on 29/05/2011

    Salam semua..saya baru nak berjinak2 dgn pelaburan hrtanah ni. Nk tya pndapat otai2 mengenai area saujana utama sg buloh. Bagus ke kalau saya beli area sana untuk invest?

    • luqman
      on 01/06/2011

      salam en wan.tahniah kerana ada kesedaran tentang hebatnya pelaburan hartanah ini…saya bukan otai cuma nak bagi pendapat peribadi berdasarkan pemerhatian…kalau di kawasan SU memang sgt sesuai sama ada untuk pelaburan mahupun ‘settledown’ kerana telahpun tersedia banyak kemudahan2 untuk penduduk2 seperti pasar, klinik, kedai2 runcit, restoran, sekolah, institusi perbankan dan lain2.ini pasti akan menjanjikan harga pasaran yang semakin stabil pada masa akan datang.sekarang pun terdapat beberapa projek perumahan baru yang dibina di SU termasuk jenis semi-d link dan townhouse…pendapat peribadi saya, en wan buat pilihan yang tepat…

      • affandi
        on 10/06/2011

        cuma saya tak faham kenapa pemaju skrg rancak membuat rumah konsep townhouse,adakah untuk menjatuhkan nilai sewa rumah doublestory/single..townhouse skrg harga pun murah

    • dengar
      on 22/06/2011

      dengar kata SU nak bukak lagi 500 ekar tanah perumahan sambungan bagi SU skrg ni..sayarikat worlwide juga akan buat perumahan di p.alam dan desa coalfield di belakang

  • NURHAFIZA
    on 09/06/2011

    salam..sy sedang mencari umah teres bwh 180k area puchong, shah alam atau
    ampang. masih ade lagi ke projek baru?

    • keyn
      on 15/06/2011

      rumah ke atau aprtment. secondhand ke baru. apa2 saya ade. sila contact saya di : FB : Keyn Aziz

      • NURHAFIZA
        on 30/06/2011

        klu blh nk rumah baru la..murah sikit dari second

    • dengar
      on 22/06/2011

      ada…singlestorey area shah alam 190k

  • keyn
    on 23/06/2011

    Salam, saya ada 1 rumah hendak dijual secepat. Location nye di Bandar Puncak Alam. Semi D double storey.

    Sila View page ini utk melihat picture rumah tersebut :
    [url blocked]

    Strategic Location :
    1. 10 min to GUTHRIE EXPRESSWAY
    2. 15 min to MERU
    3. 20 min to SG BULOH
    4. 25 min to NKVE(Setia Alam)
    5. 25 min to SHAH ALAM

    Facilities :
    1.Near to secondary n primary school
    2.Restaurant
    3.Mini Market
    4.Clinic
    5.Petronas
    6.Dewan
    7.Surau
    8.UiTM Puncak Alam/UITM Puncak Perdana

    Boleh Hubungi saya : keyn : [phone no. blocked]

    • suryani
      on 04/07/2011

      salam,saya dn suami sedang mcri ruma d kaw shah alam.suami keje kat bkt aman kl.shah alam2/puncak alam tu kat mane?jauh ke dr kl?ada lg ke projek ruma bru kat sne?ruma teres 2 tkat,semi D ke?dlm harga rm200-300k.anak skola kat little caliphs kl.byk caw skola anak dkat shah alam thats why nak cri ruma kat area shah alam.pls inform i ye..tq..

      • keyn
        on 05/07/2011

        salam suryani.. yg nie dekat puncak alam.. bkn dkt area sek.7, 8, 9 etc. dia dah dekat area meru, saujana utama sg buloh etc. kawasan nie dkt dgn area uitm puncak alam. rumah dlm bajet suryani tue ade.. nk bg no hp @ email pn drumah nie blok. so, suryani g tgk dkt mudah. cari subject: Semi-D puncak alam, RM295,000. Yg ade nama KEYN, saya laa tue..

  • reena
    on 24/06/2011

    sy baru booking Amanda rm100 je tadi…corner lot…kebetulan ada buyer xjadi beli unit tu…harga rm388k…after diskaun rm349k…is it worth it?

    • jo
      on 05/07/2011

      of course worth it.! =)

      • reena
        on 08/07/2011

        tapi kawasan puncak alam tu belum membangun..mesti takes time utk develop…mslhnya, bulan2 punya bayaran dlm rm1.5k…agak berat juga la

        • cron
          on 14/07/2011

          reena, saya nak jual rumah saya, shah alam 2. walking distance je ke kedai, surau, taman pemainan, tuisyen centre, pasar malam, etc. Semi D cluster. kalau berminat boleh hubungi saya [email blocked]

  • hasan
    on 28/06/2011

    rumah cluster semi D di shah alam 2 / puncak alam, 2 tingkat ,4R3B;

    last price rm190k.

    berminat hubungi [phone blocked] atau email [email blocked]

    • reena
      on 08/07/2011

      ini design yg mana 1?

  • wan
    on 30/06/2011

    perhatian semua.

    ada satu unit rumah superlink ingin dijual. rumah tersebut terletak di kawasan elite di Bukit Jelutung Shah Alam berdekatan dengan Stesyen Petronas.

    5 bilik tidur, 5 bilik air.

    tingkat atas
    1) 3 bilik tidur (semuanya besar2)
    2) 3 bilik air (tiap2 bilik ada bilik air)
    3) 1 ruang tamu yang cukup luas
    4) keseluruhan lantai adalah jenis parquet kecuali bilik air

    tingkat bawah
    1) 2 bilik tidur (bilik utama dan bilik untuk orang gaji)
    2) 1 stor simpan barang (bawah tangga boleh simpan motosikal)
    3) 1 ruang dapur (dibahagi 2: ruang kering dan ruang basah)
    4) 2 bilik air (1 bilik air berada didalam bilik tidur utama)
    5) 2 ruang tamu yang cukup luas.

    2-3 biji kereta boleh diletakkan secara memanjang dan ada ruang (tanah/rumput) untuk lanskap dan anak2 main bola..

    untuk pengetahuan, rumah tersebut belum pernah diduduki sejak dibeli. owner nak jual dengan harga RM1.5j (negotiable).

    kalau berminat dan ingin melihat rumah tersebut luar dan dalam, boleh dilawati pada bila-bila masa.

    terima kasih.

    • wan
      on 01/07/2011

      yang berminat nak tengok rumah tu boleh hubungi saya di celc0m19 J O K P A R S…

      • wan
        on 04/07/2011

        sorry dah sold out la rumah ni.

        tq

        • sesalak
          on 25/07/2011

          1.5juta pun sold out hebat3

  • aiman
    on 30/06/2011

    hasan, saya berminat dengan rumah cluster Semi D di shah alam 2..sila hubungi saya zero one nine three one oneseven one four eight..thanks

  • suryani
    on 04/07/2011

    salam,saya dn suami senang mencri ruma d kaw shah alam.suami keje kat bkt aman kl.shah alam 2/puncak alam tu kat mane?jauh ke dr kl?ada lg tak ruma projek bru ke teres 2 tkt,semi D ke?harga dlm rm200-300k.anak skola dkat little caliphs.pls inform i ye…tq.

  • on 05/07/2011

    Sedikit informasi mengenai pelaburan bijak di shah alam 2
    (link blocked)

  • on 25/07/2011

    Salam En. subri jom jual hartanah , [linked blocked]

  • naza
    on 02/08/2011

    ade sesiapa tahu status perumahan tate, SA2?? agak2 bila boleh dapat kunci ye???

  • ummie
    on 02/08/2011

    En.Naza…sya pun menunggu…wah berjiran la kita ek.. :))

  • zahid
    on 08/08/2011

    Salam

    Tumpang tnya…brape hargar umah tate utk corner lot? sbb kalo di shah alam corner lot 20×70 konfirm RM600K keatas….

  • sesalak
    on 08/08/2011

    Pemaju puncak alam takde ke nak bukak fasa baru rumah..worldwide tengah tarah tanah tu bila nak buat pelancaran..ada sesapa tau

  • salmiah kamaruddin
    on 31/08/2011

    salam…saya ingin memebeli rumah baru semid atau corner lot rumah teres 2 tingkat..boleh sesiapa tolong saya.tk

  • alyn
    on 01/09/2011

    hai…saye nk cri rumah teres 2 tingkat yg harge ye below 200k…area hulu lngat ke…kmpung medan ke,puchong ke…x bape jauh ngan area UH…de x

  • Princess
    on 12/09/2011

    salam…mana saya nak cari rumah yang dekat nak ke shah alam…tapi tak mahal sangat…

  • ummie
    on 12/09/2011

    sya ade rumah teres 2 tingkat yg nak disewa di shah alam 2 @ bandar puncak alam….jika ade sesiapa yg berminat jgn segan silu tuk hubungi sya.. [phone blocked] .

  • Irma Dewita
    on 23/09/2011

    kat situ nak buat rumah banglo atau teres ??kalau macam tu saya berkenan la….
    berape harga 1 unit agak2nye ye? saya berkenan

  • on 26/09/2011

    salam…………ada tak rumah utk di jual di puncak alam. corner lot/end lot yang berharga dalam lingkungan rm160k-rm180k.tq

  • hafizul
    on 26/09/2011

    Salam, saya amat berminat untuk beli rumah teres di ampang @ shah alam ,budget dalam RM220 below… if anyone want to sell or stil under const plz inform me….

  • urat
    on 26/09/2011

    Tengah gak rumah rumah kat sana..

    Skarang tinggal kat Saujana Utama Sungai Buluh..menyewa..

    Ada saper saper tahu nak trick bank tak? Nak buat pinjaman susah sbb x de EPF, borang borang apa pun tak ada…kerje freelance..income alhamdulillah.. cam mane tu..? sape boleh tolong…hutang lain tak ade…clean….?? dah lama mencari

    • sesalak
      on 26/09/2011

      keje freelance..ada jawatan kosong tak ; )

  • NITA
    on 29/09/2011

    saya nak beli rumah under 200k,pls sesiapa yg tw…inform k..tq_nita,meru klang

  • NITA
    on 29/09/2011

    sesiapa yg berminat nak beli rumah di pontian johor,rumah fully furnish,kluasan around 1.740ekr,nk tw detail..pls reply…price start 1.9mill

  • nur
    on 01/10/2011

    saya sedang mencari rumah less than 300k di shah alam ker???rumah 2 tingkat.shah alam 2 terlalu jauh la..

  • eians
    on 03/10/2011

    saya sangat berminat rumah kat puncak alam tu.ada tak lagi rumah below 200 kebawah,please info saya,

    • fieza
      on 30/03/2012

      harga bwh 200k..kalau rumah baru mmg dh xde..rumah lama pn mcm dh xde…sejak2 hrga rumah makin mahal
      sya beli terrace 2-storey jan 2010 harga pn dh 222000 (last unit)

  • keyn
    on 04/10/2011

    Salam,

    saya ade 2 rumah utk dijual disana.
    2 Sty House Semi-D cluster house.. CORNER LOT- RM265K
    2 sty house terrace CORNER LOT Alam Suria- RM370K

    More info & pictures Please Contact saya dlm FB saya: Keyn Aziz.

    • nur
      on 05/10/2011

      im interested at alam suria

      • azlina
        on 30/12/2011

        nur hubungi saya-[phone blocked]-saya nak jual rumah saya

    • nur
      on 05/10/2011

      di sunway alam suria ke?

    • salehhudin
      on 06/01/2012

      minta jasa baik untuk email saya segera rumah semiD cluster jika masih available

      [phone blocked]

      • razali
        on 10/05/2012

        Saya nak jual rumah Semi-D Cluster saya.Jenis Casa Milla,intermediate,Fasa 2B4.Masih belum diduduki.Harga RM250k neg.First come first serve.Kalau berminat sila e-mail kpd saya.

    • aemie
      on 10/01/2012

      saya berminat dengan rumah semi d shah alam 2. sy try cary kat fb nama cik…tp takde…. bleh try pm saya kat fb.. nama saya kt fb ‘ Aemielisa Shahilda’

      • razali
        on 10/05/2012

        Saya nak jual rumah Semi-D Cluster saya.Jenis Casa Milla,intermediate,Fasa 2B4.Masih belum diduduki.Harga RM250k neg.Kalau berminat sila e-mail kpd saya.First come first serve.

  • azri
    on 09/10/2011

    Saya sgt berminat nk beli rumah kt puncak alam..ada x sesape yg nk jual rumah teres below Rm160000??? sms me; (zero one three seven five nine eight zero six zero)

  • sesalak
    on 30/10/2011

    skrg ni ada lae ke rumah baru kat kawsn shah alam 2 tu

    • azlina
      on 30/12/2011

      encik berminat ke? saya nak jual rumah saya. harga 280k (have kitchen cabinet and plaster siling) harga boleh dibincangkan lg. rumah ni baru saya duduk 2 tahun. hubungi saya [phone blocked]

  • on 18/11/2011

    bodyguard service..
    want good service.. n get good price.. call.
    [phone blocked]
    fax.[phone blocked]
    [url blocked]
    email. [email blocked]

  • azlina
    on 30/12/2011

    ada sesiapa berminat untuk rumah di Alam Suria @ Shah Alam 2-Double Storey =RM280k (ada kitchen cabinet n plaster siling) hubungi saya-Azlina [phone blocked]

    • Dzulkarnaen
      on 22/05/2012

      Salam,
      Masih ada lagi ke rumah ni, bleh bagi alamat bleh saya pergi tengok….
      Mekasih

    • fiza
      on 26/05/2012

      Saya berminat nk beli rumah cik azlina….bole bg ctc num….@ sms saya [phone blocked]

  • aemie
    on 10/01/2012

    saya tengah mencari rumah baru di shah alam 2….dengar cite dah habis dah…macam mane ek…

  • Azlin
    on 22/02/2012

    sy nak tanya Kt Puncak Alam ada rumah semi – D setingkat tak? brp lingkungan harga nya??

  • sesalak
    on 20/03/2012

    agak2 MRT yang nak buat kat sg buloh tu nanti sampai tak kat puncak alam nih..highway suke dlm pembinaan sampe alam sunway..komen skit

  • norfarhana
    on 22/03/2012

    saya sedang cari tanah atau rmh utk dibeli, berhampiran kawasan Tesco, Puncak Alam ! bujet dibawah RM 700,000. sila hubungi saya jika ada projek perumahan. tkasih.

  • airis
    on 07/04/2012

    Salam…ada lagi x semi-D kat shah alam 2 utk dijual…saya berminat

    • razali
      on 10/05/2012

      Saya nak jual rumah Semi-D Cluster saya.Jenis Casa Milla,intermediate,Fasa 2B4 .Masih belum diduduki.Harga RM250k neg.Kalau berminat sila e-mail kpd saya.

  • razali
    on 10/05/2012

    Saya nak jual rumah Semi-D Cluster saya.Jenis Casa Milla,intermidiate,Fasa 2B4 .Masih belum diduduki.Harga RM250k neg.Sesiapa yang berminat sila e-mail kpd saya.

    • nor
      on 18/05/2012

      saya berminat. blh emailkan gambar and hp pd email sy [email blocked]

      • razali
        on 15/07/2012

        E-mail Cik/Puan Nor block macam mana saya nak email? Kalau nak tengok gambar ada dalam mudah.com.my. Search ‘Puncak Alam Semi-Detached Cluster House’ tarikh 25/5/2012. Boleh contact saya di sana.

        Terima Kasih.

    • Dzulkarnaen
      on 22/05/2012

      Salam,
      Masih ada lagi ke rumah ni, bleh bagi alamat bleh saya pergi tengok….
      Mekasih…

      • razali
        on 15/07/2012

        Salam,
        Rumah tu masih available lagi tapi dapat banyak request. Alamatnya:
        No.11,Lorong Az-Zaharah 10/5, Seksyen 10, 42300 Bandar Puncak Alam.

        Terima Kasih.

    • fiza
      on 26/05/2012

      Rumah encik razali masih available ke?sy berminat utk membeli rumah encik…bole sms saya x? No sy [phone blocked]

      • razali
        on 15/07/2012

        Sila rujuk jawaban saya di atas. Terima Kasih.

    • cekaro
      on 17/06/2012

      En. Razali, bg detail ttg rumah u tu & u punya email & no hp kat saya bleh tak. Send thru my email [email blocked]. Saya berminat nak beli rumah u tu…

      • razali
        on 15/07/2012

        Sila rujuk jawaban saya di atas.

  • on 12/05/2012

    Rumah Puncak Alam newly completed 2sty 1yr warranty rm 300k (nego) dekat Uitm Puncak Alam Alam Perdana call yusoff @ [phone blocked] for details or just visit [url blocked] to c pics

  • sesalak
    on 22/05/2012

    skrg dah byk pembangunan rancak sedang dibina..harap PRT dapat melebarkan jalan raya yg sedia ada

  • JOM BOIKOT HARTANAH, JGN BELI UMH!
    on 03/06/2012

    Jom warga KL n Selangor..kita pakat2 jgn duk layan@beli rumah/office/hartanah kat KL selangor ni mahal gile..aku yg keja gaji 3.6k ni n husband pun sama still xlayak@xmampu nak beli umh harga 250-300…tapi rega rumah 300 keats…2nd n buruk2 lak tu..

  • on 15/07/2012

    mencari umah di area puncak alam..segera..murah dn berpatutan..

  • zul
    on 15/07/2012

    mencari rumah di kawasan puncak alam ,,segera murah dn berpatutan..

  • mohamad faizal
    on 27/08/2012

    saya mencari ruamh area shah alam blow 200k

  • Reen
    on 02/09/2012

    Salam tuan/puan,
    Saya mempunyai 1unit rumah di puncak alam, shah alam 2 (lorong az zaharah 10/20) dble storey, 4bilik 3bilik air. Corner lot. Untuk dijual. More info, email me at 9email blocked) tq

  • on 08/09/2012

    hi fren, im yogi here…im intrested house at shah alam 2,,is this still available…????kindly please reply me as soon as possible..thank you

  • fauzi
    on 21/09/2012

    Salam.. sy nk tanye ada lg x rumah utk di jual di area shah alam 2 atau seri kembangan??

  • Razif
    on 23/11/2012

    Salam 1Malaysia,

    Mencari rumah area Shah Alam 2, tak kesah apartment or teres (prefer teres). Contact me.

  • suaimi din
    on 31/08/2014

    mencari perumahan baru teres 2tingkat di bawah kelolaan IJM land.sila email jika ada yang berkaitan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <strong> <em> <pre> <code> <a href="" title="">