Townhouse, rumah bandar tren pemilikan di bandar baru

Townhouse type

Townhouse type

Townhouse didalam bahasa melayu bermaksud “rumah bandar”, satu tren terbaru warga kota yang memerlukan privasi tetapi mementingkan keselesaan. Rumah jenis townhouse ini kelihatan seperti rumah teres biasa, tetapi kedua-dua tingkat atas dan bawah mempunyai pemilik yang berbeaza, itu lah townhouse.

Dari pemerhatian saya, mereka yang membeli rumah-rumah townhouse ini terdiri daripada golongan eksekutif muda, bujang, atau pada mereka yang merancang menjadikan townhouse sebagai aset pelaburan.

Walau pun hakikatnya townhouse berada didalam kategori “pegangan strata” ia sama sekali berbeza dengan rumah jenis apartmen dan kondominium.

Sebagai contoh, rumah townhouse secara luarannya hanyalah seperti rumah dua tinggkat normal, cuma setiap pemilik memiliki pintu masuk yang berbeza dan pada kebiasaan segala-gala hartanah mereka dibahagikan kepada dua.

Pada ibu bapa pula, townhouse mungkin satu hartanah yang ideal pada mereka. Bukan sahaja menggalakan anak-anak tinggal berdekatan dengan ibu bapa malah boleh juga menyewa rumah diatas, setelah anak-anak anda dewasa kelak.

Townhouse menjadi pilihan pada sesetengah individu berbanding apartmen atau konodminimum kerana kepadatan penduduk yang seimbang dan tidak terlalu sesak. Selain dari itu nilai hartanah townhouse lebih stabil dan kukuh berbanding kondominium.

Sokong Kami! (Klik Iklan Di Bawah)

HTML tutorial
Sab, Sep 20, 2014 7:31:00 AM, Continue reading at the source
Jum, Sep 19, 2014 7:51:00 AM, Continue reading at the source
Kha, Sep 18, 2014 12:54:00 PM, Continue reading at the source
Kha, Sep 18, 2014 2:31:00 AM, Continue reading at the source
Kha, Sep 18, 2014 2:02:00 AM, Continue reading at the source

Artikel berkaitan dari topik menarik ini:

Dikirim Oleh on Apr 22nd, 2009 dan difailkan dibawah Tips Hartanah. Anda boleh mengikuti sebarang respons bagi entri ini melalui suapan RSS 2.0. Anda boleh meninggalkan respons, atau menjejak balik daripada tapak web anda. HakCipta terpelihara © 2009 - 2011 Drumah Homely Publication Sdn. Bhd.. Semua bahan berbentuk artikel dan gambar tidak dibenarkan untuk disalin, dicetak, diubahsuai, diterbitkan semula tanpa mendapat persetujuan Syarikat Penerbitan secara bertulis.

5 Ulasan Dari “Townhouse, rumah bandar tren pemilikan di bandar baru”

 1. shariff berkata:

  salam
  ape maksud nilai hartanah townhouse lebih stabil dan kukuh berbanding kondominium? leh sape2 jelas kan?

 2. nisa berkata:

  salam…sy nk tyer,mn yg baik ,rumah di atas atau di bwh…

  harap dpt mbantu….

 3. razid berkata:

  tlg explain ttg parking n pagar….

  • EDDIE berkata:

   Parking ada 2…. 1 utk rumah atas 1 untuk rumah bawah…
   pagar adalah di bahagi pada lo sebelahnya…

   Town house ini adalah 1 lot 2 rumah….


Tinggalkan ulasan anda

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud